Denisa Dragomir vs 2021

Nu e ușor să fii sportiv de performanță într-o țară unde din ce în ce mai puțină lume alege mișcarea ca un stil de viață. Succesul devine din ce în ce mai greu de atins, dar totuși nu imposibil atunci când îți dorești cu adevărat.

De cele mai multe ori, oamenii văd doar partea frumoasă a sportului. Zilele grele, antrenamentele dure, timpul petrecut departe de familie, cantonamentele cu program strict și restul sacrificiilor, sunt greu de observat. Este ușor să începi să judeci rezultatul obținut de un sportiv român, dar înainte de a face lucrul acesta, încearcă să te gândești doar o secundă cât de mult și-a dorit să ajungă acolo, cât a suferit în timpul antrenamentelor și ce dezamăgire imensă trăiește atunci când nimic nu iese conform planului.

Pentru a ajunge să ai succes, trebuie să înveți ce este dezamăgirea. Nimic nu doare mai tare ca un eșec. Îți stabilești un obiectiv, muncești zi de zi cu gândul la acel moment, visezi la cursa perfectă, iar totul se termină cu un rezultat dezastruos. Plângi, suferi, ești dezamăgit de tine, dar totuși știi că eșecurile fac parte din viața oricărui sportiv. Înveți să le gestionezi, iar cu timpul devin sursa ta de inspirație.

Sportul ne învață cea mai importantă lecție: aceea că trebuie să îți cunoști propriile limite, dar mai ales cum să treci peste ele și să reușești în ceea ce îți propui.

2021, șansa de a-mi demonstra dacă pregătirea din 2020 a fost una corectă sau doar o nouă lecție

Probabil cu toții așteptăm noul sezon competițional. Mai bine de un an de zile am visat și am sperat că în curând lucrurile vor reveni la normal. Mi-am imaginat cum mă voi bucura din nou de momentul incredibil de la linia de start și am retrăit emoția, bucuria și durerea din timpul unei competiții. Nu știu sigur ce va fi în continuare, dar un lucru este cert: pregătirea trebuie să continue.

După un 2020 greu, pot spune că sunt sceptică în ceea ce privește sezonul competițional din 2021. În țară tot mai multe competiții au anunțat anularea desfășurării acestora, de aceea, îmi este greu să cred că lucrurile se îndreaptă spre un sezon competițional, dar aleg să rămân optimistă și să mă antrenez cu aceeași plăcere zi de zi, indiferent de cum va evolua situația. Iubesc ceea ce fac, îmi place să alerg, alergarea este un stil de viață pentru mine, dar ce se întâmplă atunci când dispare motivația, când nu mai ai un obiectiv cert pentru care să te antrenezi, când totul în jurul tău este haos, iar veștile bune sunt ca o zi de sărbătoare? Renunți? Începi să te plângi sau alegi să rămâi optimist și încrezător că în curând totul se va schimba?

Nu știu ce îmi rezervă 2021, dar tot ce știu este că va fi un an greu, un an în care toți atleții vor reveni mai puternici și mai dornici să se bucure de fiecare competiție, de fiecare victorie sau cine știe, poate mă înșel. Poate după un an în care pandemia a pus stăpânire pe întreaga lume, iar restricțiile au schimbat modul de viață al tuturor, mulți sportivi nu au reușit să găsească soluțiile optime să se antreneze așa cum o făceau în mod obișnuit, iar lucrul acesta se va vedea pe parcursul sezonului.

Din acest motiv cred că 2021 poate fi șansa mea, poate fi anul în care îmi voi îndeplini toate obiectivele sau poate fi doar o nouă lecție. Eu îmi doresc să fie prima variantă, probabil cu toții ne dorim acest lucru când începem pregătirea unui nou sezon, dar viața de sportiv te surprinde deseori chiar atunci când te aștepți mai puțin.

Experiența acumulată pe parcursul acestor ani mi-a dovedit că pentru a reuși în tot ceea ce ți-ai propus, ai nevoie de un plan “ca la carte” și de o zi în care astrele să se alinieze, sau mai bine spus, o clipă de aur.

Greșelile fac parte din drumul tău spre o carieră de succes

Greșelile nu te definesc! Învață din ele și mergi mai departe, până la urmă, acesta este cel mai util lucru pe care îl poți face. Greșelile trebuie să fie lecții din care să înveți, să evoluezi, să devii o mai bună varianta a ta. Succesul fără greșeli este ca o victorie fără muncă. Nu vei învăța să îl apreciezi până nu o să simți gustul amar al eșecului.

Din acest motiv, cred că 2021 poate fi anul în care îți vei demonstra că limitele sunt doar în capul tău. Dorește-ți mai mult, muncește mai mult și nu te uita pe tine. Trecutul nu mai poate fi schimbat, tot ce contează este prezentul și viitorul. Bucură-te de fiecare clipă, trăiește fiecare moment și nu uita să zâmbești!

Photo credit: Red Bull Content Pool / Mihai Ștețcu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
You need to agree with the terms to proceed

Meniu