Primul pas spre normalitate: evenimentele sportive ar putea fi deschise pentru cei vaccinați

Martie 2020 a fost ultima lună în care s-au desfășurat evenimente sportive pre-pandemice. Așteptam cu sufletul la gură competițiile din primăvara anului trecut, precum Bucharest Half Marathon, Cluj Marathon și alte evenimente sportive stradale care făceau lumea mai frumoasă. Nu doar lumea alergării, ci lumea în general, căci maratoanele au acea putere specială de a transforma orașele într-o sărbătoare a sportului.

Pandemia a dus la anularea tuturor competițiilor majore. O parte dintre ele s-au mutat în online, altele s-au anulat complet. Pentru mulți alergători, prezența la aceste maratoane era cea mai bună motivație pentru a se antrena constant.

Chiar dacă cei îndrăgostiți de alergare au continuat să facă sport (fie acasă, în lockdown, fie pe afară, cu sau fără mască, în funcție de reglementările în vigoare), tuturor ne lipsesc competițiile pentru că acestea ne aduc împreună și ne dau ocazia să ne revedem cu cei dragi și să ne bucurăm de mișcare împreună.

G4media.ro anunță într-un articol publicat pe 5 aprilie niște lucruri care ne dau multă încredere pentru viitor: “Mediul privat, Ministerul Sănătății și Ministerul Economiei au format un grup de lucru care discută posibilitatea ca românii vaccinați să scape de restricții în domeniile horeca, al evenimentelor, în domeniile cultural-artistice și sportive, a declarat pentru Economedia preşedintele Organizaţiei Patronale a Hotelurilor şi Restaurantelor din România (HORA), Daniel Mischie. Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, susține proiectul, pe care îl consideră singura șansă de a reporni economia și de a stimula vaccinarea”.

Pe scurt, ce ar presupune asta: “persoanele vaccinate sau cele cu test Covid negativ ar putea participa la evenimentele la care acum accesul publicului este interzis sau restricționat parțial (competiții sportive, teatru, cinema etc), sau să poată participa fără a le mai fi impuse restricțiile din acest moment (număr maxim de persoane la o masă în restaurant).”

Sperăm ca aceasta să fie primul pas către revenirea la normalitate. Ne dorim antrenamente de grup cât mai numeroase, competiții sportive și, în general, reîntoarcerea la lucrurile care ne fac plăcere atât nouă, cât și celor care susțin sportul de masă.

2 comentarii. Leave new

  • Cristian Gheorghe
    aprilie 5, 2021 9:14 PM

    Sper sa revenim cât mai curând la normalitate. M-am vaccinat, aștept rapelul. Campionatul National. De Ultramaraton sosea este prima competiție la care voi participa anul acesta. Sa fie un început bun! Sa auzim de bine și sa ne revedem în număr cât mai mare la linia de START.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
You need to agree with the terms to proceed

Meniu