Povestea alergării montane merge mai departe la Făgăraș Rocks! 2021

Făgăraș Rocks! este cel mai complex eveniment de alergare montană din România. Înscrierile pentru ediția din 2021 au început astăzi, pe 31 martie, ediție care aduce trasee noi și intrarea în circuitul internațional al alergării montane.


De ce Făgăraș Rocks! 2021 duce alergarea montană la un cu totul alt nivel?

Începem prin a spune că în 2020, când situația generală părea potrivnică evenimentelor sportive, 352 de alergători au simțit de ce Făgărașu-i Făgăraș!. Au testat gustul unic al Făgărașilor în 4 curse, de la 20 la 71 km. În 2021 povestea merge mai departe, cu focus pe inovare, creativitate, responsabilitate și eco-responsabilitate.

Dacă până acum eram obișnuiți să alergăm prin locuri și la altitudini unde se poate ajunge pe 4 roți, Făgăraș Rocks! ne duce unde pot ajunge doar picioarele, aripile sau imaginația.

Dacă până acum eram obișnuiți să simțim în corp senzația de depășire a limitelor, Făgăraș Rocks! scoate urcările de pe văi și le duce pe muchii, te urcă repede în golul alpin unde ridicarea deasupra limitelor, deasupra lumii, o percepem în primul rând vizual.

Dacă până acum eram obișnuiți să alergăm LA munte, Făgăraș Rocks! duce alergarea cu adevărat PE munte. Zeci de kilometri de alergare pe creastă, la peste 2000 de metri altitudine, pe muchii, unde se-nfioară pielea când vezi de sus o bună parte din România. 16 vârfuri de peste 2200 m se află în traseu.

Dacă până acum eram obișnuiți să alergăm pe traseele turistice existente, așa cum erau ele, Făgăraș Rocks! face un pas înainte. Ca să alergăm pe cele mai provocatoare, spectaculoase, sălbatice, non-mainstream trasee posibile reabilităm rețeaua turistică din zonă și, mai mult, înființăm trasee turistice complet noi (documentație, aprobarea de către consilii locale și minister, la materiale, amenajarea efectivă și întreținere).

Și asta nu e tot! La Făgăraș Rocks! ne bucurăm de lumea asta faină a alergătorilor montani participând împreună nu doar la curse, ci și la ateliere, seminarii, concerte, proiecții de filme, expoziții de artă sau de fotografie documentară, orientare turistică. Ne bucurăm împreună de cel mai generos și mai fain camping din România, precum și de experiența culinară făgărășeană.

Concluzia e simplă: Făgăraș Rocks! nu e o zi de concurs. Făgăraș Rocks! nu-i despre ce facem. Făgăraș Rocks! e despre ce credem, despre ce creăm. despre cum #TraimExperienta. Împreună.

Făgăraș Rocks! e despre cum se construiește săptămână de săptămână o echipă nemaipomenită de voluntari care vin împreună nu ca să ajute, ci pentru că sunt pasionați, fascinați de ce trăiesc și crează.

Încotro merge alergarea montană? Oriunde îndrăznim noi s-o ducem!

În 2021 Făgăraș Rocks! revine cu cele 4 curse intense, ce te duc în golul alpin și-ți oferă urcări brutale, coborâri ucigătoare, peisaje uimitoare și toate provocările posibile. Plus puncte ITRA pe măsură.

  • Berivoi Race, cursa intensă, de 20 km și 1350 m D+ (1 punct ITRA), care-ți oferă perspective vizuale asupra  Țării Făgărașului, Podișului Trasilvan, Crestei Făgărașilor, Pietrei Craiului, Bucegilor, Ciucașului și Postăvarului. 
  • Hermeneasa Race 2 vine cu traseu modificat: înlocuim 9 km de urcare pe drum forestier cu 8 km de urcare intensă, spectaculoasă, pe Muchia Babei (un traseu neumblat pe care-l omologăm ca traseu turistic). 35.6 km cu 2330 m D+ (2 puncte ITRA).
  • Brătila Skyrace 6 e cursa monumentală de 48.8 km cu 3480 m D+ (3 puncte ITRA) în care vizitezi 6 vârfuri de peste 2200 m altitudine, alergi pe 3 dintre muchiile nordice ale Făgărașilor (inclusiv pe cel de-al doilea traseu la a cărui omologare turistică lucrăm, cel de pe Muchia Scărișoara) și pe traseul de creastă.
  • Dara Ultra Skyrace 16 e cursa de 71.8 km cu 4850 m D+ (4 puncte ITRA) în care parcurgi 30 km la peste 2000 m altitudine, vizitezi 16 vârfuri de peste 2200 m, ajungi 2506 m și simți toate provocările pe care le oferă Făgărașii: te testezi pe urcările brutale și coborârile supraomenești, guști spectacolul alergării pe creastă, mirajul alergării pe muchiile nordice, ce oferă vederi la 360 de grade deasupra căldărilor legendare în care-și aveau colibele luptătorii din rezistența anticomunistă, alternezi alergarea prin stâncărie, păduri de brad sau de fag, pajiști alpine, vederi cu cele mai de sus lacuri glaciare din România.

În Dara Ultra Skyrace ai și șansa să te pregătești pentru cursa monstru pe care-o Făgăraș Rocks! o pregătește pentru 2022, similară doar cu o mână de curse din Italia, Franța, Rusia și care va pune România pe harta provocărilor majore din lumea alergării montane.

De asemenea, Făgăraș Rocks! pregătește și o cursă pentru familii/copii. În 2020 au avut cele mai complexe măsuri sanitare și continuă să pună accent pe armonizarea cu perioada pe care-o traversăm, deci momentan încă evaluează posibilitățile legale + tehnice de a pune în fapt această cursă, dar vor reveni curând cu vești.

Bonus pentru 2021: Făgăraș Rocks! face accesibil startul în alergarea montană pentru începători, pentru membrii familiilor alergătorilor și pentru cei din comunitatea făgărășeană prin Happy Race: o cursă de doar 10 km și 300 m D+.31 martie este ziua de lansare a înscrierilor, pe www.fagarasrocks.ro.
Stați cu ochii pe site, pe pagina de Facebook și contul de Instagram Făgăraș Rocks! pentru că o să vină cu vești noi, oportunități și ieșiri de grup pe trasee (recunoașteri, amenajări).

#TraimExperienta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
You need to agree with the terms to proceed

Meniu