De ziua lui, Vlad Șohan a primit provocarea perfectă!

Pe 13 ianuarie (zi cu noroc, de altfel) lansam, împreună cu prietenii noștri de la Kvantum Sport, distribuitor oficial al Under Armour în România un program prin care căutam patru alergători începători (două fete și doi băieți) care să termine primul lor semimaraton.Pe 19 ianuarie, îi anunțam aici pe cei 4 ambițioși și curajoși care m-au cucerit cu determinarea, dar mai ales cu motivațiile lor. Și așa cum ne-am propus, în fiecare marți vă facem cunoștință cu fiecare dintre cei 4 câștigători care au ales să își depășească limitele și să se înscrie în programul #PotSaZbor #dela1la21. Pe mine, personal, fiecare personaj al acestei experiențe continuă să mă impresioneze. Săptămână de săptămână, descopăr o cu totul altă poveste, un alt caracter, concepții diferite asupra vieții, dar același scop: dorința de autodepășire și descoperire a unui mod de viață sănătos. După ce două săptămâni la rând v-am prezentat cele două fete, pe Cosmina și Eliza, a venit momentul mult așteptat, prezentarea primului băiat. Ce anume l-a determinat pe Vlad Șohan să se înscrie în acest program? Care este motivația lui și cum crede că îi va schimba viața această provocare? Haideți să aflăm împreună povestea lui!


Vlad a fost anunțat că este unul dintre cei patru alergători din cadrul programului #Potsăzbor #dela1la21 powered by Kvantum Sport cu doar câteva zile înainte să împlinească frumoasă vârstă de 35 de ani: „Am fost foarte fericit când am aflat că sunt unul dintre cei patru câștigători. Simt că este motivația de care am nevoie pentru a face o schimbare majoră în viața mea. Am tot încercat să introduc alergarea în rutina mea zilnică, dar niciodată nu reușeam să mă organizez așa cum trebuie. Tot așteptam momentul potrivit și se pare că acesta a venit odată cu aniversarea mea’’. A fost o simplă coincidență, dar se pare că momentul potrivit apare exact când te aștepți mai puțin.

Vlad are un program foarte încărcat care nu îi permite să iasă prea des la mișcare, dar pentru că nu poate fi altfel față de el decât sincer, recunoaște că aceasta este doar o scuză. În viața de zi cu zi este programator, ceea ce presupune o viață sedentară, cu multe ore petrecute în fața laptopului. Îi place ceea ce face, însă simte că trebuie să facă ceva și pentru corpul și mintea lui. Mișcarea este ceea ce îi lipsește pentru a avea o viață perfectă. Chiar dacă susține sus și tare că mereu a găsit scuze atunci când voia să iasă la mișcare, eu sunt de altă părere. Poate că i-a lipsit acea dorință nebună de a ieși din casă și de a petrece timp doar cu el pentru că, în realitate, familia îi oferă exact acele momente de împlinire de care are nevoie pentru a se relaxa după o zi intensă.

Am rămas foarte plăcut surprinsă să îl aud pe Vlad cum îmi povestea despre ce soție minunată are și cum cele două fetițe le completează viața cu zâmbetele lor. Îi puteai simți bucuria, iubirea din voce în timp ce povestea cu entuziasm despre clipele minunate petrecute împreună. Este un familist convins. Consideră că aceste momente sunt unice și își dorește să se bucure cât mai mult timp de aceste clipe. Ele sunt motivația lui în tot ce face. Și tot pentru ele vrea să termine primul lui semimaraton în mai 2021!Sunt împreună în acest proiect și este sigur că acesta o să fie doar începutul unui drum lung în care se va bucura de fiecare pas și de fiecare experiență. Chiar dacă îi va fi greu, gândul că fetele îl vor aștepta la linia de finish, îi va oferi mai multă energie și determinare. Are avantajul că acum începe acest nou capitol într-un mod cu totul special: se va bucura de un program bine stabilit și de o echipă minunată alături de care își dorește să progreseze. Este conștient că nu va fi ușor, că vor exista zile în care fiecare pas o să doară, dar simte că are o responsabilitate mare pentru echipa sa, dar și față de fetele sale. Nu își dorește să dezamăgească. Indiferent cât de greu o să fie drumul spre îndeplinirea obiectivului, nu va renunța.

În același timp, își dorește să le arate oamenilor că alergarea este super mișto. Nu le poate spune că este ușoară, dar beneficiile și stările de bine pe care le ai după momentele petrecute în aer liber, compensează oboseala, cel puțin pentru moment. Vlad este sigur că va putea inspira cât mai multe persoane să înceapă să facă mișcare, dar principalul său obiectiv este să își inspire familia. Își dorește să le insufle fetițelor beneficiile mișcării și să le arăte drumul către un stil de viață sănătos. Sportul face minuni pentru corpul și mintea ta, iar el vrea să demonstreze că, într-adevăr mișcarea este exact ce ai nevoie pentru o viață echilibrată. Peste ani, cu siguranță își va aminti de acest nou început și o să își spună: ’’Înscrierea în programul #PotSaZbor #dela1la21 a fost una dintre cele mai bune decizii din viața mea. Am ales momentul potrivit pentru a face această schimbare care m-a ajutat să am un nou stil de viață’’.

Își amintește cu zâmbetul pe buze de prima alergare alături de comunitatea 321sport. Era o seară geroasă de ianuarie, în care singurul lucru pe care ți-l doreai era să stai pe canapea cu o ceașcă de ceai sau vin cald și să te uiți la un film. Dacă nu ar fi promis că va fi prezent, nu ar fi ieșit din casă nici măcar pentru o scurtă plimbare. Gândul că va alerga, era cu mult peste ceea ce și-ar fi putut imagina. Era ferm convins că nu vor fi prea multe persoane, iar antrenamentul se va termina înainte să realizeze că a început, dar surpriză. În momentul când a ajuns la locul întâlnirii a fost surprins să vadă câți oameni erau pregătiți să facă mișcare pe o asemenea vreme. A fost pur și simplu șocat. A fost momentul când a realizat că atunci când faci un lucru cu pasiune, nimic nu te poate opri din drumul tău spre îndeplinirea obiectivului.

Pentru prima dată a simțit că se află la locul potrivit, iar de data aceasta nu mai are nici o scuză pentru a realiza ceea ce a început. Alergarea într-un grup a fost o noutate pentru Vlad. A fost pentru prima dată când s-a bucurat de o asemenea atmosferă și un asemenea antrenament. Nu își putea imagina că alergarea alături de mai multe persoane este atât de fascinantă. A simțit că primește acea doză de adrenalină care creează dependență. Este impresionant să realizezi câtă energie pozitivă transmit acești oameni. Nu contează condițiile meteorologice sau temperaturile scăzute, dacă este marți seara, atunci este sărbătoare, este alergarea de grup a comunității 321sport care te ajută să uiți de toate momentele neplăcute și să te bucuri din plin de fiecare pas.

Nu în fiecare zi ai șansa de a te afla în momentul potrivit, la locul potrivit, iar Vlad exact acest lucru a simțit. Sunt sigură că nu va fi un drum ușor, dar determinarea și voința sunt principalele atuuri care îl definesc. Luna mai se apropie cu pași repezi, iar eu abia aștept să asist la momentul când Vlad va ajunge la finish, își va îmbrățișa familia, iar cu zâmbetul pe buze va spune: ”Am reușit să alerg primul meu semimaraton!”

Fotografii articol: Radu Restivan / The Sports Architects / 321sport

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
You need to agree with the terms to proceed

Meniu