#RunningCulture: Drew Hess a slăbit considerabil ca să scoată un timp nesperat la maraton

#RunningCulture este o serie de articole 321sport în care prezentăm povești pozitive din sport, informații care au puterea de a inspira, de a ajuta oamenii și de a arăta ce mare este impactul social pe care îl are alergarea la nivel global.

Alergarea ne surprinde mereu, iar poveștile și motivația oamenilor ne inspiră cel mai tare. De fiecare dată când descoperim câte un om care a decis să-și schimbe viața prin alergare, alegem să împărtășim cu voi pentru și mai multe exemple de ”se poate”. Drew Hess este profesorul care a reușit să slăbească de la 125 de kilograme și să alerge un maraton în 3:16:30. Și nu se oprește aici.

Până în 2008, Drew nu avea nici o problemă cu kilogramele în plus. Însă, în urma unei drumeții în ajunul Crăciunului împreună cu mama sa, care este mai în vârstă cu 30 de ani, a realizat că trebuie să facă o schimbare majoră. Nu reușea să țină pasul cu ea, iar lucrul acesta l-a speriat și îngrijorat pe Drew.

În urma acestei experiențe, a început schimbarea. Prima alergare a fost descurajatoare. A realizat că nu poate să alerge mai mult de un kilometru, așadar a înlocuit sesiunile de alergare cu antrenamentele pe bicicletă și mersul alert. De asemenea, a schimbat în totalitate și modul de a mânca, iar până la sfârșitul lui 2009 reușise să slăbească deja 35 de kilograme și ajunsese să alerge aproximativ 5,6 kilometri legați.

Poză preluată de pe https://www.runnersworld.com/

Programul încărcat și faptul că ajunsese să se simtă mult mai bine în noul său corp, au fost motivele care l-au făcut să pe Drew revină, într-un mod necontrolat, la vechile obiceiuri, iar în 2014 a constatat că ajunsese iar să depășească suta de kilograme. Acela a fost momentul decisiv în care s-a hotărât cu adevărat să facă o schimbare definitivă.

Important este să îți setezi obiective mărețe, lucru pe care Drew l-a și făcut. Și-a propus să slăbească 45 de kilograme și să alerge la un maraton, iar în 2015 deja era la startul primei competiții de acest fel. Chiar dacă rezultatul nu a fost cel dorit, Drew nu a renunțat, iar la scurt timp a reușit să termine primul semimaraton, Philadelphia Half Marathon într-o oră și 50 de minute. A fost adrenalina de care a avut nevoie deoarece în primăvara anului următor, după ce a început să se antreneze constant de 5-6 ori pe săptămână, a reușit să își îmbunătățească timpul cu 20 de minute.

A continuat să aibă un stil de viață sănătos și să iasă la mișcare constant, iar în 2020 a reușit un timp extraordinar la proba de maraton, 3 ore, 16 minute și 30 de secunde. Și nu se oprește aici: obiectivul său este să alerge sub 3 ore și 10 minute pentru a realiza baremul de participare la Boston Marathon.

La 5 ani după ce a început această nouă viață, Drew se simte mai bine ca niciodată. Are sprijinul familiei sale, iar copiii săi adoră să îl vadă alergând. Își dorește să fie un exemplu pentru ei și speră ca aceștia să învețe lecția mult mai devreme decât a făcut-o el. Își dorește ca cei mici să realizeze că pot obține orice își doresc, cât timp muncesc pentru visul lor.

Întreaga poveste o puteți citi aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
You need to agree with the terms to proceed

Meniu