Pentru Valentin, alergarea în pandemie a fost magia de care avea nevoie

ALERGARE X PANDEMIE este o serie de articole 321sport #RunningCulture despre cum oamenii încearcă să treacă mai ușor peste perioada pandemiei folosind alergarea ca refugiu. Dacă în mod normal (înainte de pandemie), alergarea era văzută ca o modalitate de relaxare și socializare, acum running-ul a devenit una dintre cele mai bune căi de a ne detașa din când în când de amalgamul de vești proaste din jurul nostru, de a reconecta cu noi înșine, de a găsi un scop atunci când totul parte lipsit de sens. Nu este o exagerare să spunem că alergarea este, mai mult ca oricând, o terapie în sine. Discutăm deschis despre asta cu oameni care au puterea să povestească cu ce probleme s-au confruntat în pandemie și cum alergarea i-a ajutat să țină capul sus.

Poză făcută la Băneasa Race: https://baneasarace.ro/

Poveștile oamenilor care iubesc mișcarea și își planifică timpul pentru a acorda energie și voie bună acestui hobby continuă astăzi cu Valentin Bâlă, antrenor de baschet, care își dedică majoritatea timpului elevilor săi, deoarece sportul de performanță presupune timp și multă muncă.

Sportul reprezintă totul!

Să fii antrenor presupune multă responsabilitate, organizare și dedicare, iar Valentin știe lucrul acesta. O zi obișnuită începe cu o analiză dedicată planului de antrenament. Timpul rămas până la orele 16:00, când își începe activitatea, îl dedică în mare parte hobby-ului său. Alergările și turele pe bicicletă sunt nelipsite din program deoarece, spune el, mișcarea îi oferă energia necesară pentru a doua parte a zilei când întregul său program este dedicat antrenamentelor de baschet.

Poză făcută la Băneasa Forest Run: https://baneasaforestrun.ro/

Nimic nu îl poate opri când este vorba de alergare

În timpul pandemiei, “locul de alergat“ a fost mutat în casă, unde și-a creat propria zonă, denumită HBB Arena, pe traseul Hol- Baie-Bucătărie, deoarece pentru, Valentin alergarea este sănătate curată și îl ajută să se deconecteze.

Pandemia ne-a luat tot ceea ce este mai frumos!

Această perioadă l-a privat de bucuria de a alerga împreună cu alți sportivi. La începutul anului 2020 își propusese să alerge la mai multe competiții, printre care Băneasa Forest Run și Predeal Forest Run însă, planurile sale, ca ale multor alți alergători s-au năruit: ”parcă e un vis urât”, spune Valentin, care rămâne totuși optimist.

Mai mult de atât, el a reușit să “ia startul” la toate competițiile la care își propusese să participe. Cum a putut să facă lucrul acesta? Foarte ușor, a reușit să își creeze propriile curse și obiective, cu ajutorul unor trasee stabilite prin casă și pe scările blocului.

Poză făcută la Băneasa Race: https://baneasarace.ro/

Cel mai mult în pandemie i-au lipsit alergările alături de persoanele dragi. Fire competitivă, Valentin își găsește ușor motivația de a continua să facă ceea ce îi place, deoarece alergarea îi oferă momentele de relaxare de care are nevoie pentru a găsi cele mai bune soluții la problemele care apar la serviciu.

Alergarea în grup este unul dintre cele mai frumoase daruri!

Chiar dacă a fost un an dificil din toate punctele de vedere, se bucură că este sănătos și că poate alerga. Sportul îl ajută să fie mai activ, să aibă mai multă încredere în el și să își găsească liniștea. Obișnuiește să iasă de patru ori pe săptămână la antrenament, însă sunt perioade când își atinge target-ul, dar tot continuă să iasă la mișcare. Este ceva magic, ceva ce vine din interior și nu poate fi controlat, este iubirea pentru mișcare și starea de bine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
You need to agree with the terms to proceed

Meniu