Pentru Silviu, alergarea în pandemie a fost medicament pentru minte și suflet

ALERGARE X PANDEMIE este o serie de articole 321sport #RunningCulture despre cum oamenii încearcă să treacă mai ușor peste perioada pandemiei folosind alergarea ca refugiu. Dacă în mod normal (înainte de pandemie), alergarea era văzută ca o modalitate de relaxare și socializare, acum running-ul a devenit una dintre cele mai bune căi de a ne detașa din când în când de amalgamul de vești proaste din jurul nostru, de a reconecta cu noi înșine, de a găsi un scop atunci când totul parte lipsit de sens. Nu este o exagerare să spunem că alergarea este, mai mult ca oricând, o terapie în sine. Discutăm deschis despre asta cu oameni care au puterea să povestească cu ce probleme s-au confruntat în pandemie și cum alergarea i-a ajutat să țină capul sus.

Popescu Silviu Aurelian are 31 de ani, iar sportul este nelipsit din viața lui. Fire activă, Silviu reușește mereu să îmbine jobul cu activitățile în aer liber. Îi place să joace fotbal, să alerge, iar când programul îi permite, merge în drumeții.

DISCIPLINA ÎL AJUTĂ SĂ REALIZEZE TOT CE ÎSI PROPUNE

În viața de zi cu zi este corporatist, cu un program bine stabilit. De obicei, își începe programul foarte devreme pentru a se putea bucura de o scurtă înviorare, o cafea tare și puțin timp acordat lecturii. 

A practicat timp de 10 ani fotbal de performanță, iar de 6 ani poate să spună că, alergarea este nelipsită din viața lui. Reușește să iasă în mod constant la mișcare de cel puțin 3 ori pe săptămână. Chiar și când merge în vacanțe, echipamentul nu îi lipsește din bagaj.

Atunci când aleargă, se gândește la lucrurile cu care se confruntă zi de zi, atât la job, cât şi în viața personală, reușind astfel, cu ajutorul ei să se detașeze și să privească obiectiv lucrurile.

ÎN TIMPUL PANDEMIEI, CEL MAI MULT I-A LIPSIT SOCIALIZAREA

Sentimentul de libertate pe care alergarea i-l oferă, nu l-a ținut departe de mișcare nici în timpul pandemiei. A alergat în permanență, cu respectarea regulilor impuse de autorități. Uneori, alerga chiar și cu declarația și buletinul în buzunar. Nu a renunțat nici la alergările de marți seara cu comunitatea 321sport, iar multe dintre ieșirile cu prietenii, le-a folosit ca mijloc de socializare, în ambele cazuri respectând normele de protecție. Cel mai mult în timpul pandemiei i-a lipsit socializarea, lucru pe care încă îl resimte.

Anul acesta avea în plan cel puțin 4 competiții: EcoRun Marathon, Bucharest Half-Marathon, Bucharest Marathon și Băneasa Forest Run. Din păcate, a rămas doar cu planurile anul acesta, ca majoritatea oamenilor, de altfel. 

ALERGAREA, MEDICAMENT PENTRU MINTE ȘI SUFLET

Mișcarea îi oferă echilibru în momentele dificile, îl ajută să își pună gândurile în ordine, să elimine energiile negative și să aibă propriile momente de detașare emoțională. Pentru Silviu, alergarea este oaza sa de liniște și relaxare, ceea ce îl motivează în permanență.

MAI MULT TIMP PETRECUT ÎN NATURĂ

Pandemia l-a învățat să prețuiască mai mult natura. Cu toate că majoritatea competițiilor la care și-a propus să participe au fost anulate, Silviu a reușit să se axeze mai mult pe drumețiile montane, să descopere frumusețea munților din România și să se bucure de cât mai multe momente unice.

De asemenea, Silviu e recunoscător pentru că acum este sănătos, deși a fost și el infectat cu Covid-19 și a suferit timp de 14 zile lungi. Însă, are puterea necesară și încrederea că la un moment dat, vom trece cu toții cu bine de această perioadă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
You need to agree with the terms to proceed

Meniu