Pentru Diana Bejan, unicul lucru constant pe durata pandemiei a fost și este alergarea!

ALERGARE X PANDEMIE este o serie de articole 321sport #RunningCulture despre cum oamenii încearcă să treacă mai ușor peste perioada pandemiei folosind alergarea ca refugiu. Dacă în mod normal (înainte de pandemie), alergarea era văzută ca o modalitate de relaxare și socializare, acum running-ul a devenit una dintre cele mai bune căi de a ne detașa din când în când de amalgamul de vești proaste din jurul nostru, de a reconecta cu noi înșine, de a găsi un scop atunci când totul parte lipsit de sens. Nu este o exagerare să spunem că alergarea este, mai mult ca oricând, o terapie în sine. Discutăm deschis despre asta cu oameni care au puterea să povestească cu ce probleme s-au confruntat în pandemie și cum alergarea i-a ajutat să țină capul sus.

Diana, în timpul competiției Ciucaș X3: https://www.ciucasx3.ro/

Continuăm seria poveștilor din pandemie cu Diana Bejan, o alergătoare plină de entuziasm, care reușește să îmbine perfect cele două pasiuni ale sale, alergatul și pregătirea prăjiturilor. Diana are 37 de ani, iar în viața de zi cu zi este cofetar. A renunțat la viața de corporatist pentru a se dedica în totalitatea propriului ei business, un laborator pentru prăjituri vegane.

Bucuria este în momentele petrecute în natură

De 5 ani a descoperit alergarea, iar de atunci a început să facă mișcare în mod constant. Îi place să se afle în natură, să se bucure de momentele petrecute cu ea însăși, de fiecare suflare de vânt, culoare de peisaj, miros sau sunet. Alergarea o ajută să își găsească liniștea și echilibrul în momentele dificile. Diana se antrenează de 3 ori pe săptămână, după un plan bine structurat.

De-a lungul timpului, a avut parte de mai multe aventuri și provocări, dar nimic nu a reușit să o țină departe de alergare, nici micile accidentări nu au descurajat-o, din contră, Diana a învățat cum să își gestioneze mai bine efortul, să își cunoască propriile limite.Cea mai importantă lecție pe care Diana a învățat-o este că totul începe când reușești să ieși din zona de confort.

Adaptarea la pandemie a însemnat mari eforturi

Pe durata primei izolări din timpul pandemiei, a fost necesar să facă mai multe ajustări și adaptări în toate ariile vieții, începând de la business, care a fost destul de grav afectat și continuând cu faptul că nu a reușit să facă  tot ceea ce își dorea. Un singur lucru nu a reușit pandemia să schimbe și anume, modul în care se antrenează. Diana a reușit să se adapteze rapid noilor condiții, chiar și pe perioada stării de urgență când reușea să iasă la mișcare în locurile permise, deoarece mintea este mult mai limpede într-un corp sănătos, iar Diana încearcă să găsească un echilibru între o nutriție corespunzătoare, sport, hidratare, odihnă, ceea ce o menține mereu motivată.

Când nu ai competiții, te gândești la soluții

Competițiile i-au lipsit cel mai mult în această perioadă, vibe-ul specific acestor evenimente, emoțiile dinaintea startului, sentimentul de la final, satisfacția de a da totul în acea competiție pentru a obține rezultatul dorit. Cu toate acestea, Diana a găsit rapid o soluție care să o ajute să înlocuiască lipsa lor, și anume cât mai multe ture pe munte, care, spune ea, cu siguranță nu le-ar fi făcut dacă nu exista pandemia.

Sportul a ajutat-o să se integreze într-o nouă comunitate, cea a alergătorilor, dar și să petreacă mai mult timp de calitate cu ea însăși, momente care au ajutat-o să își schimbe viziunea asupra vieții, să ia mai multe decizii importante, să viseze, să lupte pentru ceea ce își dorește.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
You need to agree with the terms to proceed

Meniu