Bucuria de a fi căpitanul The Speed Project by 321sport și povestea celor 124 de kilometri!

The Speed Project, început în 2014, este una dintre cele mai frumoase (și nebune curse din lume), se aleargă de la Los Angeles la Las Vegas (550 de kilometri) în echipe de câte 6, în ștafetă.

Mai jos puteți urmări mini documentarul care explică exact ce reprezintă The Speed Project.

Anul acesta, după cum știți din , organizatorii au fost nevoiți să transforme conceptul original într-o experiență cel puțin inedită, dar care să conecteze sportivii din comunitățile de alergare din întreaga lume: echipe de alergători din întreaga lume care să se organizeze singure, într-un mod cât mai creativ și adaptat la situația actuală.

Radu Restivan este fondatorul 321sport #RunningCulture, antrenorul comunității și căpitanul echipei care a luat startul la The Speed Project 2020 pe 5 septembrie 2020. Participarea la cursa originală, cea de la Los Angeles la Las Vegas, rămâne un vis pentru el, dar crede că pandemia și ideea The Speed Project Do It Yourself au reprezentat o șansă mare să arate comunității globale de running că România este o țară fantastică!

Poză realizată de Răzvan Novac, https://razvanovac.ro/

Radu a fost primul care și-a asumat distanța de 585,35 de kilometri și diferența pozitivă totală de nivel de 5.429 metri, știind că parcurgerea acestora va dura mai mult de 31 de ore, cum era gândită ideea inițial. Așa că, în loc să se întrebe cum ar fi să fie căpitanul primei echipe românești, echipa 321sport la TSP DIY, care aleargă pe 5 și 6 septembrie în același timp cu alte running crew-uri din toată lumea, a trecut la acțiune și, cu ajutorul prietenilor de la Kvantum Sport, distribuitor oficial Under Armour în regiunea balcanică, a început organizarea întregii nebunii. A fost de ajuns să ne căutăm echipă pentru TSP DIY Romanian Edition! The rest is HISTORY, baby!

Poză realizată de Răzvan Novac, https://razvanovac.ro/

Din echipa pe care a selectat-o Radu, au făcut parte oameni care au trimis CV-urile lor, cu timpii scoși și distanțele alergate. Selecția a fost făcută în funcție de performanțele sportive și de faptul că se putea baza pe ei. A contat mult că îi știa pe alergători cât de cât, fiindcă într-o astfel de experiență e suficient să o ia unul razna ca să strice starea și experiența celorlalți.

Radu a fost mereu un mare fan al evenimentelor mai deosebite decât cele clasice și s-a lăsat inspirat de cultura de running din SUA, în care evenimentele nereglementate au o savoare anume. Își dorea să ajungă la The Speed Project pentru că e cu totul diferit față de ce se întâmplă în România și i se părea că e o provocare pentru care merită să se antreneze și să se pregătească mental și financiar, că nu e ieftin să mergi până în Los Angeles, să alergi până în Las Vegas și să te întorci acasă. Ar fi vrut să facă parte din orice echipă care ar fi fost acolo pentru a trăi experiența asta, deoarece The Speed Project e un concept suficient de puternic ca să te zbați să ajungi acolo.

Poză realizată de Răzvan Novac, https://razvanovac.ro/

Cei 6 fantastici au lăsat în spate o energie și o poveste care o să definească cultura de running din România. Totodată ei au reușit să facă din acest eveniment o poveste inspirațională pentru cel puțin 2-3 generații de acum înainte.

Poză realizată de Răzvan Novac, https://razvanovac.ro/

De ce crede Radu că povestea a fost și va rămâne mai mult decât inspirațională și memorabilă?

  • Pentru că evenimentul rămâne de departe una dintre cele mai mari nebunii pe care le-a făcut vreodată.
  • Pentru că evenimentul a impresionat mii de oameni.
  • Cu toate că a avut parte și de provocări și de momente grele, în care oboseala și-a spus cuvântul, a reușit să adune în jurul lui foarte mulți susținători, oameni care s-au alăturat proiectului pe traseu și care au alergat sau pedalat alături de ei, pentru a le ține companie în permanență. Asta numește Radu puterea comunității!
  • S-a luptat și cu frigul, dar și cu căldura infernală la câteva ore distanță, a condus trocariciul, a postat pe rețelele de socializare, a ținut legătura cu toți oamenii implicați în proiect. Indiferent de toată încărcătura care a venit la pachet cu organizarea acestei nebunii, Radu a știut mereu să fie cu zâmbetul pe buze.

Poză realizată de Răzvan Novac, https://razvanovac.ro/

Poză realizată de Răzvan Novac, https://razvanovac.ro/

Poză realizată de Răzvan Novac, https://razvanovac.ro/

Pe noi, Radu ne inspiră în fiecare zi prin tot ceea ce face. Dar cel mai mult și cel mai mult, ne inspiră la el faptul că are o motivație foarte puternică de a face lucruri importante pentru comunitatea de alergare din România. E un adevărat lider, un om cu valori, caracter, viziune, ce își lasă amprenta oriunde se implică.  Lumea alergării e mai bogată datorită lui și ideilor creative pe care le pune în aplicare încă din 2015. Fără Radu, știm că nu ar fi existat The Speed Project DIY Romanian Edition 2020. Iar fără acest eveniment, nu cei 6 alergători și oameni inimoși, nu ar fi scris istorie la începutul lunii septembrie și nu ar fi lăsat în urmă o energie fantastică.

Nu am vrea să ne grăbim, însă ne-ar bucura să avem parte și de o ștafetă de la est la vest, chiar în 2021. Dar până atunci, mai sunt multe de trăit, mult sport de făcut.

Mai multe detalii despre povestea The Speed Project, schimburile de ștafetă din orașe și localități, opriri pentru alimentare, oameni care s-au bucurat să alerge alături de cei 6 curajoși, în acest link. De asemenea, aici poți găsi și povestea prin ochii lui Răzvan Novac, fotograful întregii experiențe.


Întregul proiect a fost susținut de Under Armour România, care ne-au ajutat să fim la linia de start cu cel mai performant echipament de running: pantofii Under Armour HOVR Machina și echipamentul cu tehnologia UA Rush.

Noul pantof Under Armour HOVR™ Machina are integrată funcția de antrenament în timp real care te ajuta să devii un alergător mai bun.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
You need to agree with the terms to proceed

Meniu