Unde vedem mult așteptatul Maraton de la Londra?

Mulți dintre voi știți că London Marathon este unul dintre cele mai fascinante și incredibile maratoane ale Europei, ce adună oameni din întreaga lume, gata să ducă alergarea la nivelul următor. E de departe cea mai urmărită competiție din întreaga lume, e ca o sărbătoare mondială a alergării. Londra e orașul unde se va scrie istorie și anul acesta!

Pe scurt, duminică, 4 octombrie, va avea loc cea de-a 40-a ediție a acestui maraton. Într-un an obișnuit, competiția adună peste 40.000 de alergători pe străzile capitalei Marii Britanii. Dar, cum știm deja, acesta nu este un an deloc obișnuit, din cauza pandemiei.

Din acest motiv, nu vor fi mulțimi care să-i susțină pe sportivi, însă nimic din toate acestea nu a împiedicat acest lucru să devină, fără îndoială, cea mai așteptată cursă a anului, dacă nu chiar a secolului.

Istoria se va scrie sigur la ”duelul” dintre Eliud Kipchoge și Kenenisa Bekele, două dintre elitele mondiale ce vor parcurge un traseu diferit față de anii trecuți. Cei doi sportivi au fost rivali încă din 2003, când Kipchoge l-a depășit pe Bekele și a câștigat titlul mondial de 5.000 de metri la Paris.

Poză preluată de pe https://www.facebook.com/LondonMarathon.

Kipchoge are un record impecabil la Londra: patru curse, patru victorii (inclusiv recordul cursei de 2:02:37 stabilit în 2019). Și după cum vă spuneam mai sus, cursa din acest an se va desfășura într-un format mult mai puțin familiar. În loc de traseul obișnuit de 42 de kilometri care înconjoară orașul, sportivii vor alerga 19,6 ture dintr-o buclă de 2,15 kilometri în jurul Parcului St. James înainte de a ajunge la punctul obișnuit de la ”The Mall”. Mai mult, după luni întregi de planificări și muncă asiduă, Eliud Kipchoge a devenit primul atlet care a reușit să alerge un maraton (42 de kilometri) în sub două ore în octombrie 2019.

Bekele a scos 2:01:41 la maratonul din Berlin în septembrie anul trecut, nereușind să depășească recordul mondial al lui Kipchoge cu doar două secunde. Ceea ce înseamnă că are o șansă foarte reală de a câștiga anul acesta.

Victoria de anul acesta l-ar face pe Kipchoge cel mai vechi câștigător al cursei masculine din Londra. Și ca să ajungem la subiectul principal, aici se vede cursa cea mai așteptată a ultimelor luni. Programul curselor, adaptat orei României este anunțat după cum urmează:

  • 5.15 – Cursa elitei feminine.
  • 8.15 – Cursa elitei masculine.
  • 11.10 – Cursa Wheelchair.

Place your bets, dar mai important, alergați și voi duminică, după ce vă lăsați inspirați de poveștile celor doi.
Merită să citiți mai multe detalii despre competiție și atleți aici și aici.

P.S. Articolul a fost scris înainte de anunțarea retragerii lui Kenenisa Bekele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
You need to agree with the terms to proceed

Meniu