Monica Dănică a făcut senzație la The speed Project by 321sport alergând 80 de kilometri!

The Speed Project, început în 2014, este una dintre cele mai frumoase (și nebune curse din lume), se aleargă de la Los Angeles la Las Vegas (550 de kilometri) în echipe de câte 6, în ștafetă.

Mai jos puteți urmări mini documentarul care explică exact ce reprezintă The Speed Project.

Anul acesta, după cum știți din povestea întregii curse despre care am povestit aici, organizatorii au fost nevoiți să transforme conceptul original într-o experiență cel puțin inedită, dar care să conecteze sportivii din comunitățile de alergare din întreaga lume: echipe de alergători din întreaga lume care să se organizeze singure, într-un mod cât mai creativ și adaptat la situația actuală.

Așa că, în loc să ne întrebăm cum ar fi să fim prima echipă românească, echipa 321sport la TSP DIY, care aleargă pe 5 și 6 septembrie în același timp cu alte running crew-uri din toată lumea, am trecut la acțiune și, cu ajutorul prietenilor de la Kvantum Sport,distribuitor oficial Under Armour în regiunea balcanică, am început organizarea întregii nebunii. A fost de ajuns să lansăm anunțul: ne căutăm echipă pentru TSP DIY Romanian Edition! The rest is HISTORY, baby!

Poză realizată de Răzvan Novac, https://razvanovac.ro/

Monica Dănică a început să alerge din plăcere acum mulți ani. Ulterior a crescut distanțele, dar și frecvența, motivul principal fiind să scape de cele 25 kilograme luate în sarcină. Acum aleargă… de nebună… și ne-a oferit tuturor o demonstrație fenomenală la o cursă nebună!

The Speed Project DIY Romanian Edition 2020 i-a adus acesteia un mare motiv de bucurie, dar și acel strop de nebunie care îi face inima să tresară! Baia Mare – București, o nimica toată și-a spus Monica, știind că Radu va fi căpitanul echipei! Însă, cei 585,35 de kilometri și 5.429 de metri diferență de nivel în alergare de tip ștafetă o urmăresc și acum. Nu din pricina celor mai grele momente, ci datorită faptului că a petrecut câteva zile cu oameni incredibili, a cunoscut alții la fel de frumoși și a descoperit despre ea că alergarea e pasiunea ei cea mai mare.

Poză realizată de Răzvan Novac, https://razvanovac.ro/

Monica e convinsă că nu ar fi reușit să ducă această cursă la bun sfârșit dacă nu ar fi avut parte de echipa formată din Alin, Ștefan, Kami, Radu și Ciprian și are impresia ca unii dintre ei au muncit în cursa asta mai mult decât ea, ca alergătoare. Și nu glumește, ba chiar le este mega recunoscătoare tuturor celor care i-au însoțit pe drum(uri).

Aflată în ziua cursei, nu mai putea da înapoi! Nu că ar fi vrut, că doar a visat la acest moment în ultimele 6 săptămâni. Așa că, cei 6 alergători au pornit vineri dimineața la ora 5:00. Radu, ”za best captain ever” a spart gheața, mai concret, întunericul și super ceața, timp în care Monica s-a bucurat să îi fie alături pe bicicletă pe o distanță de 14 kilometri, amândoi fiind mega entuziasmați că vor face toată nebunia asta de cursă.

Poză realizată de Răzvan Novac, https://razvanovac.ro/

Poză realizată de Răzvan Novac, https://razvanovac.ro/

S-a întrebat și încă se întreabă de ce a fost tocmai ea aleasa, însă nu poate decât să se bucure și să îi super mulțumească lui Radu pentru că i-a oferit această ocazie incredibilă! Probabil, colegii ei  de “suferință” înțeleg sentimentul, dar chiar nu poate transpune în cuvinte bucuria că a făcut parte din echipa asta! Și că tot zicea de colegi, a avut ocazia să-i cunoască mai bine. Concluzia ei? Unul mai nebun ca altul (în sensul bun)! Știe clar că a ars cel puțin la fel de multe calorii de la râs ca și de la alergare! Crize de râs la care a primit și reclamații, că nu puteau ceilalți să se odihnească fiindcă se zgâlțâia rulota de la râsul ei!

Poză realizată de Răzvan Novac, https://razvanovac.ro/

Monica vrea să le mulțumească public și băieților pentru că le-au menajat foarte mult, atât pe ea, cât și pe Kami și să-i asigure că știm că ei au fost cei mai tari, mai tari ca ursul! Iar despre Kami, poate spune că a fost cea mai dorită fată în aceste 3 zile (60 de ore cât a durat alergarea)! După fiecare tură de-a Monicăi, aceasta o căuta pentru a-i preda ștafeta, iar pe ultimii kilometri abia aștepta să o atingă ca să continue ea alergarea! Ne-a mărturisit și un mic secret: Kami face niște brownies delicioase în care pune 3 banane mici! Ne iertați că v-am făcut poftă!

Poză realizată de Răzvan Novac, https://razvanovac.ro/

Și pentru că știe că ce a trăit ea nu trăiesc foarte mulți oameni, are un mesaj pe care dorește să ni-l transmită tuturor: acela de a ne provoca să facem ceva nou în fiecare an, măcar, pentru a ne urma pasiunile!
Când ajungi să trăiești pe pielea ta cursa, te lasă fără cuvinte, te îmbogățește enorm, devii un alt om!

Poză realizată de Răzvan Novac, https://razvanovac.ro/

La întoarcerea în București o așteaptă lucrul cu alți sportivi și oameni cu care și-a propus să atingă rezultate frumoase în continuare, însă nu se poate apuca de treabă fără să continue seria de mulțumiri și să îi menționeze pe toți cei care i-au fost alături, nu doar în cursă, ci și înainte și după ea: celor care au fost suport pe bicicletă în timpul alergărilor: Sandu, Ștefan și Viorel și din când în când și câte o vulpe sau căprioară. Lui Sandu, cu care a parcurs cei mai mulți kilometri, unde e convinsă că i-a făcut creierii praf cu aberații cauzate de oboseală, căldură, frig.

Poză realizată de Răzvan Novac, https://razvanovac.ro/

Îi mulțumește mult și lui Răzvan, care a fost acolo lângă toți cu inima și cu aparatul foto. Mamei lui Radu, care a venit de la București cu mâncare delicioasă pentru toată lumea. Asemenea și prietenilor lui Ciprian de la Agnita!

Aprecierile ei imense merg și către Adrian Domșa, fetelor de la Girls Can’t Run, Mioara Predescu (care mereu o încurajează în toate ideile ei), tuturor celor care i-au așteptat la finish, Mihaela și Ion Codreanu, când v-a văzut Monica acolo, i s-au tăiat de tot picioarele.
Concluzia Monicăi despre The Speed Project DIY 2020: cursa nu a fost cu și despre cei 6 alergători dilii, ci a noastră, a tuturor!


Întregul proiect a fost susținut de Under Armour România, care ne-au ajutat să fim la linia de start cu cel mai performant echipament de running: pantofii Under Armour HOVR Machina și echipamentul cu tehnologia UA Rush.

Noul pantof Under Armour HOVR™ Machina are integrată funcția de antrenament în timp real care te ajuta să devii un alergător mai bun.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
You need to agree with the terms to proceed

Meniu