Ștefan Jingă s-a autodepășit la The speed Project by 321sport alergând 104,21 de kilometri!

The Speed Project, început în 2014, este una dintre cele mai frumoase (și nebune curse din lume), se aleargă de la Los Angeles la Las Vegas (550 de kilometri) în echipe de câte 6, în ștafetă.

Mai jos puteți urmări mini documentarul care explică exact ce reprezintă The Speed Project.

Anul acesta, după cum știți din , organizatorii au fost nevoiți să transforme conceptul original într-o experiență cel puțin inedită, dar care să conecteze sportivii din comunitățile de alergare din întreaga lume: echipe de alergători din întreaga lume care să se organizeze singure, într-un mod cât mai creativ și adaptat la situația actuală.

Așa că, în loc să ne întrebăm cum ar fi să fim prima echipă românească, echipa 321sport la TSP DIY, care aleargă pe 5 și 6 septembrie în același timp cu alte running crew-uri din toată lumea, am trecut la acțiune și, cu ajutorul prietenilor de la Kvantum Sport, distribuitor oficial Under Armour în regiunea balcanică, am început organizarea întregii nebunii. A fost de ajuns să ne căutăm echipă pentru TSP DIY Romanian Edition! The rest is HISTORY, baby!

Poză realizată de Răzvan Novac, https://razvanovac.ro/

Ștefan Jingă s-a apucat de alergare în urma cu trei ani din dorința de a slăbi câteva kilograme. Cu echipa 321sport s-a intersectat întâmplător în Herăstrău în timpul unui antrenament, care are loc în fiecare marți la ora 19:30 și s-a alăturat imediat. La câteva luni a participat pentru prima oară la Tura de Vis, unde a cunoscut oameni extraordinari. Alături de o echipă de alergători nebuni a luat parte la cea mai mare provocare pentru el: The Speed Project Romanian Edition!

Poză realizată de Răzvan Novac, https://razvanovac.ro/

Incredibil! Acesta e cuvântul cu care Ștefan reușește să ne descrie traseul de la Baia Mare la București pe care acesta l-a alergat într-o ștafetă nebună alături de oameni speciali. Momentele intense au început chiar din București când a condus autorulota pe ploaie, pentru el, acesta a fost începutul aventurii, confirmarea că se află la locul potrivit cu oamenii potriviți. ??

Chiar dacă au fost momente de oboseală, de nesomn, de odihnă întreruptă de sunete diferite de fermoare și pungi de tot felul, acest lucru nu a făcut decât să îi întărească spiritul de echipă și să alerge indiferent de oră sau vreme, fără ezitare. ?

Când i-a venit rândul să alerge, se simțea plin de emoții. Urmau primii lui 15 kilometri dintr-o cursă de 585. A ales să se bucure de această experiență chiar în timp ce alerga. Ștefan nu doar că a alergat, ci a și pedalat pe lângă colegii lui, ca să-i încurajeze, să le țină companie, dar mai ales, să trăiască din plin prezentul.

Poză realizată de Răzvan Novac, https://razvanovac.ro/

Ne-a mărturisit că a fost cea mai tare experiență pe care a trăit-o până în prezent și da, e o cursă care merită făcută și la anul cu siguranță, dar până atunci urmează Tura de Vis Winter Edition, o ocazie perfectă să se autodepășească și să simtă entuziasmul, determinarea și vibe-ul lui Radu Restivan și al familiei 321sport!

A alergat 104,21 de kilometri din totalul cursei și a adunat 5.429 de metri diferență de nivel. S-a simțit motivația lui încă din momentul în care a aplicat. Le mulțumește tuturor celor care i-au fost alături: de acasă, de pe traseu, în alergare, pe bicicletă și din mașină, câțiva dintre ei fiind: Sandu, Paul, Viorel, Adrian, Vlad, Anca, găștii de la Agnita care le-a făcut plinul cu tot felul de bunătăți chiar la mijlocul cursei, în mijlocul țării.

Poză realizată de Răzvan Novac, https://razvanovac.ro/

Însă ce-i va rămâne foarte mult timp întipărit pe retină, este a doua parte a cursei: duminică spre luni, la miezul nopții alerga prin tunelurile de lângă barajul Vidraru-Transfăgărășan cu Radu în mașina din față, mama lui Radu în cea din spate și Viorel pe bicicletă lângă el. Următoarele emoticoane ????‍♂️???? exprimă foarte clar ce a trăit Ștefan. :)) Muzica din difuzoarele lui Dj Radu, acompaniată de fluierul lui Viorel au făcut traseul unul sigur, deși la lumină lanternei se mai vedeau din când în când ochi curioși strălucind în întuneric.Ștefan îi e mega recunoscător lui Radu pentru selecție și în special mamei lui, Anca Restivan, atât pentru mâncarea și prăjiturile excelente, cât și pentru susținerea de pe Transfăgărășan! ❤️


Întregul proiect a fost susținut de Under Armour România, care ne-au ajutat să fim la linia de start cu cel mai performant echipament de running: pantofii Under Armour HOVR Machina și echipamentul cu tehnologia UA Rush.

Noul pantof Under Armour HOVR™ Machina are integrată funcția de antrenament în timp real care te ajuta să devii un alergător mai bun.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
You need to agree with the terms to proceed

Meniu