Cum au arătat cei 82,66 kilometri alergați de Kami la The speed Project cu 321sport?

The Speed Project, început în 2014, este una dintre cele mai frumoase (și nebune curse din lume), se aleargă de la Los Angeles la Las Vegas (550 de kilometri) în echipe de câte 6, în ștafetă.

Mai jos puteți urmări mini documentarul care explică exact ce reprezintă The Speed Project.

Anul acesta, după cum știți din , organizatorii au fost nevoiți să transforme conceptul original într-o experiență cel puțin inedită, dar care să conecteze sportivii din comunitățile de alergare din întreaga lume: echipe de alergători din întreaga lume care să se organizeze singure, într-un mod cât mai creativ și adaptat la situația actuală.

Așa că, în loc să ne întrebăm cum ar fi să fim prima echipă românească, echipa 321sport la TSP DIY, care aleargă pe 5 și 6 septembrie în același timp cu alte running crew-uri din toată lumea, am trecut la acțiune și, cu ajutorul prietenilor de la Kvantum Sport, distribuitor oficial Under Armour în regiunea balcanică, am început organizarea întregii nebunii. A fost de ajuns să ne căutăm echipă pentru TSP DIY Romanian Edition! The rest is HISTORY, baby!

A doua alergătoare care s-a alăturat acestei povești, a fost Camelia Darie. Kami este Events Manager. La 30 de ani s-a apucat serios de alergat, iar de atunci au trecut aproximativ 2 ani. A început din dorința de a-și trezi corpul la viata și de a-și limpezi gândurile, fapt ce s-a dovedit mai mult decât benefic. Între timp, alergând alături de comunitatea 321sport, a ajuns să se îndrăgostească de tot ce îi oferă acest sport. Pe lângă rezistență, focus, perseverență și meditație, primește și acel gram râvnit de nebunie, cu fiecare competiție/proiect la care participă. Și-a descoperit noi limite la una dintre cele mai tari experiențe de running, TSP DIY Romanian Edition, cum era de așteptat.

Poză realizată de Răzvan Novac, https://razvanovac.ro/

Pentru Kami, anul 2020 începuse cu perspective foarte bune, dar care s-au spulberat odată cu pandemia. Și pe măsură ce săptămânile incerte treceau, avea clar nevoie ca ceva deosebit să se întâmple, ca să rămână totuși ancorată în realitate și să continue să se bucure de ce îi oferă viața.

Acel ceva deosebit a fost The Speed Project DIY Romanian Edition alături de echipa 321sport! Deși nu cunoștea foarte multe detalii, știa două lucruri importante:

1. Că îi place să alerge.
2. Atunci când Radu Restivan își propune un proiect, nu are cum să nu iasă o nebunie frumoasă. A fost suficient să știe asta și să se înscrie la cursă. Desigur, fără prea mari așteptări, pentru că sunt mulți alergători, oameni faini și antrenați în comunitatea 321sport.

Poză realizată de Radu Restivan.

Ideea de a alerga țara de la Nord la Sud, mai exact din Baia Mare la București, a atras-o instant!

Și-a dorit, s-a împlinit! Nu cunoștea criteriile, dar știa că de când a început să alerge alături de comunitatea 321sport, mai exact din Februarie 2018, a participat la zeci de antrenamente și evenimente, a cunoscut niște oameni extraordinari și a evoluat enorm, fapt pentru care va fi mereu recunoscătoare.

Pe scurt, nebunia TSP DIY începuse deja, odată cu anunțarea echipei, nebunie pe care nici acum nu crede că o conștientizează. Încă mai asimilează detalii și momente.

Poză realizată de Răzvan Novac, https://razvanovac.ro/

Dar momentul mult așteptat a sosit. După mai bine de o lună, în care fiecare s-a antrenat mai mult individual, dar conectați în permanență cu echipa, și-au făcut toți bagajul și au servit o porție de insomnie înainte de a porni la drum.

5 Septembrie, ora 5 AM. Este vineri dimineața, este întuneric și plouă torențial, dar ei (Kami, Radu, Alin, Ciprian, Ștefan și Monica) s-au adunat cu cel mai mare entuziasm și ai ignorat vremea, căci era un detaliu nesemnificativ în comparație cu ce urma să se întâmple.

Încă din primele minute de condus, Kami a realizat ce echipă de oameni faini a reușit Radu să selecteze. De aici începe istoria!

Iar din paginile următoare de istorie, evident că nu lipsesc detaliile picante, cum ar fi orele de nesomn, stresul, căldura, răul fizic, problemele tehnice etc. . Însă cumva, toate acestea au trecut în plan secund, ei reușind să păstreze un super vibe pozitiv, o determinare de zile mari și un spirit de echipă frumos și natural.

Poză realizată de Răzvan Novac, https://razvanovac.ro/

Au alergat mult și peste tot. Iar când zicem peste tot, chiar așa a fost! Au trecut prin orașe mari, dar și prin sate foarte mici. Au alergat pe drumuri cu o panoramă de-ți tăia respirația, dar și prin câmpuri uitate și alei pierdute. Au alergat pe timp de zi, dar și toată noaptea, alături de câini, urși, tiruri, arici, trocarici . 🙂

Doar în acele momente realizezi impactul pe care îl are asupra ta alergatul. Pentru Kami, dacă nu este deja evident, este unul pozitiv. O meditație continuă.

În tot acest timp, toată echipa a avut parte de susținere. Au avut un echipament performant de la Under Armour, dar și oameni extraordinari, care le-au fost aproape pe traseu. Răzvan, a alergat la propriu după ei să prindă cele mai tari cadre cu aparatul foto, la fel și Sandu și Viorel, care s-au lipsit de tot confortul și au condus sau pedalat lângă alergător. Alți oameni minunați s-au mai alăturat pe drum, fie pe bicicletă, fie să le pregătească o masă caldă sau pur și simplu să le dea o sticlă de apă, un pepene sau chiar doi.

Poză realizată de Răzvan Novac, https://razvanovac.ro/

A trăit atât de intens în moment, încât nici acum nu realizează că s-a întâmplat și că a ajuns cu bine la București, cu mulți kilometri adunați la bordul mașinii, dar mai ales la “bordul”fiecăruia dintre ei. Kilometri care nu s-au bazat neapărat pe viteză, ci mai degrabă pe descoperirea de noi limite, orizonturi, locuri, oameni și mai ales pe bucuria de a alerga. Pentru Camelia, despre asta a fost încă de la bun început.

Poză realizată de Răzvan Novac, https://razvanovac.ro/

Acum ne mărturisește că e mult prea liniște. Deși hohotele de râs ale Monicăi, zgomotul autentic al autorulotei și zumzetul colegilor de pe fundal încă rulează. Încă mai are reflexul să întrebe cine intră în tură sau pe unde sunt oare. E de departe cel mai tare lucru pe care l-a făcut în ultima vreme!

Se declară norocoasă, recunoscătoare și încrezătoare. Știa că acestă experiență va schimba ceva și așa a și fost. E mai puternica și mai determinată să facă orice îți dorește.

Lui Radu îi mulțumește pentru încredere, colegilor alergători pentru că au fost mișto, lui Sandu, Viorel, Paul, Gabi pentru susținere și așteaptă cu nerăbdare să vadă toate poze făcute de Răzvan, pentru că știe că vor fi cele mai tari.

Poză realizată de Răzvan Novac, https://razvanovac.ro/

Zâmbetul Cameliei este punctul ei forte, așadar faceți un exercitu de imaginație și veți vedea zâmbetul ei larg până la urechi afișat pe toată fața, încă de la începutul acestei experiente de neuitat.

A fost totul minunat și la superlativ și ne spune că ar repeta oricând experiența!


Întregul proiect a fost susținut de Under Armour România, care ne-au ajutat să fim la linia de start cu cel mai performant echipament de running: pantofii Under Armour HOVR Machina și echipamentul cu tehnologia UA Rush.

Noul pantof Under Armour HOVR™ Machina are integrată funcția de antrenament în timp real care te ajuta să devii un alergător mai bun.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
You need to agree with the terms to proceed

Meniu