Cum au fost cei 92,15 kilometri alergați de Alin la The speed Project cu 321sport?

The Speed Project, început în 2014, este una dintre cele mai frumoase (și nebune curse din lume), se aleargă de la Los Angeles la Las Vegas (550 de kilometri) în echipe de câte 6, în ștafetă.

Mai jos puteți urmări mini documentarul care explică exact ce reprezintă The Speed Project.

Anul acesta, după cum știți din , organizatorii au fost nevoiți să transforme conceptul original într-o experiență cel puțin inedită, dar care să conecteze sportivii din comunitățile de alergare din întreaga lume: echipe de alergători din întreaga lume care să se organizeze singure, într-un mod cât mai creativ și adaptat la situația actuală.

Așa că, în loc să ne întrebăm cum ar fi să fim prima echipă românească, echipa 321sport la TSP DIY, care aleargă pe 5 și 6 septembrie în același timp cu alte running crew-uri din toată lumea, am trecut la acțiune și, cu ajutorul prietenilor de la Kvantum Sport,distribuitor oficial Under Armour în regiunea balcanică, am început organizarea întregii nebunii. A fost de ajuns să ne căutăm echipă pentru TSP DIY Romanian Edition! The rest is HISTORY, baby!

Primul care s-a alăturat acestei povești, a fost Alin Miloaie. Alin a început să alerge acum 5 ani, când a terminat pentru prima dată o cursă de 10 kilometri. A aflat ulterior că a scos un timp chiar bun pentru un începător ce petrece 10 ore din zi pe scaun la birou, așa că a continuat să alerge. În 2019 a cunoscut comunitatea 321sport și a descoperit cât de fain e să alergi în echipă! Deși aștepta cu sufletul la gură cursele din 2020, toate au fost anulate una câte una până a venit Radu, the coach, cu ideea unei curse nebune: The Speed Project, Romanian edition. Este convins că traversarea României de la Nord la Sud va fi o experiență unică!

Poză realizată de Răzvan Novac, https://razvanovac.ro/

Contează foarte mult atitudinea cu care faci lucrurile, așa că Alin nu ne-a dezamăgit!
La întoarcerea de la The Speed Project DIY Romanian Edition 2020, Alin ne-a povestit că a fost sincer surprins că a prins loc în echipă, știind ce alergători tari sunt în întreaga comunitate din România.

Odată ce a aflat că va participa la TSP DIY, și-a propus să fie la înălțime. S-a antrenat într-un mod și mai disciplinat, s-a pregătit din toate punctele de vedere, s-a asigurat că este totul ok până la ora începerii cursei de 585 de kilometri, însă, dintr-o dată, a avut o criză de bilă, ce s-a lăsat cu dureri de cap, somnolență, imposibilitatea de a înghiți ceva pentru că imediat ar fi avut stări de greață. Se simțea dezamăgirea lui Alin în aer. Însă, dacă Radu, căpitanul echipei, nu ar fi selectat de la bun început oameni pe care îi cunoștea și care aveau rezultate bune pentru niște amatori, probabil că ceilalți membri ai echipei nu ar fi înțeles la fel de bine situația, iar lucrurile ar fi devenit frustrante.

Așa că, Alin a făcut tot ce a putut să-și revină cât mai repede. Deși cursa oficială a început sâmbătă la 05:00, el a început să alerge prima dată la ora 23:00, când Radu avea deja 70 de kilometri alergați!

Poză realizată de Răzvan Novac, https://razvanovac.ro/

A alergat din Luduș până aproape de Târnăveni, 24 de kilometri, cei mai frumoși din viața lui! Senzația de ușurare și confirmarea că este ok și că poate alerga, e de nedescris! Paul, cel care l-a însoțit pe bicicletă, cerul senin cu lună plină și străzi pe care nu mai trecuse niciodată, au fost rețeta unei alergări pe care Alin și-o va aminti mereu!
După o pauză de 3 ore, a intrat iar pentru o tură de 16 kilometri de la Mediaș până undeva în mijlocul nicăieriului și uitați așa, duminică la ora 06:00 avea de 40 de kilometri adunați. Era obosit, dar super mulțumit, tot un zâmbet, certitudinea că e în grafic.

Se aflau în mijlocul hărții României și mai aveau jumătate de distanță de alergat, când Ciprian, cu mulți oameni frumoși de la Agnita, le-au făcut tuturor plinul cu mâncare și încurajări. Și urma vestitul Transfăgărășan.

Alin a alergat în 2 ture pe Transfăgărășan: una scurtă la urcare și alta de 15 kilometri la „coborârea” cu +700 diferență pozitivă de nivel, noaptea, pe lângă lacul Vidraru. Pentru noi e amuzant ce urmează să vă împărtășim din ce ne-a povestit Alin, însă pentru el, în acele momente, a fost foarte greu: ”Am avut și susținători și din rândul necuvântătoarelor, doi ochi lucioși de pe margine. În acel moment, am zis două rugăciuni. Noroc cu Radu care a fost și antrenor și suporter și DJ și deschizător de drumuri în Škoda, și cu Viorel care m-a însoțit pe bicicletă, care era ferm convins că e vulpe până a pus lanterna pe el, și mama lui Radu, în spate cu inima strânsă într-un Clio cu fază lungă. Nu o să uit niciodată această tură!”

Programul a fost simplu, dar intens: te pregătești, alergi, te schimbi/speli prin tufișuri, te hidratezi/mănânci, te întinzi puțin și de la capăt. Oboseala și durerile au fost compensate de adrenalină și emoții. Cu cât se apropiau mai mult de finish, cu atât începea să devină nostalgic.

Poză realizată de Răzvan Novac, https://razvanovac.ro/

Ar repeta oricând experiența cu cei mai tari colegi cu care ar fi putut să împartă 4 m2 de rulotă și acest traseu nebun: Kami, Monica, Ștefan, Ciprian și Radu, pe care-i consideră oameni minunați.

Alin a alergat în total 92,15 kilometri în 7 ture, timp de 8 ore și 40 de minute, tot traseul având 581.35 de kilometri. Cifrele nu spun nimic fără să trăiești pe pielea ta, planurile nu au nici o legătură cu viața reală. Întrebat dacă a trăit această experiență la limită, răspunsul lui a fost categoric ”Da!”. Ar mai face așa ceva cel puțin încă o dată? Da!

Până anul trecut, Alin a fost un solo runner, în parc, noaptea, doar el cu muzica. Prin #321sport a descoperit ce înseamnă comunitatea de running din România. La un apel făcut cu câteva zile înainte de cursă, i-a avut alături pe Sandu, Viorel, Adrian, Paul, Gabriela și Răzvan. Fără ei, nu ar fi avut cum să ducă cursa până la capăt fără oprire, lucru pentru care Alin e foarte recunoscător!Pe parcursul acestor 4 zile, am primit sute de mesaje, am întâlnit pe traseu oameni care au venit special să alerge sau să pedaleze alături de noi, în special pe timp de noapte, când totul era mai dificil și mai provocator.

Felicitări, Alin, pentru tot ce ai realizat în acest proiect! Ne-am bucurat să facem istorie alături de tine și ne dorim să ducem alergarea la nivelul următor alături de tine!


Întregul proiect a fost susținut de Under Armour România, care ne-au ajutat să fim la linia de start cu cel mai performant echipament de running: pantofii Under Armour HOVR Machina și echipamentul cu tehnologia UA Rush.

Noul pantof Under Armour HOVR™ Machina are integrată funcția de antrenament în timp real care te ajuta să devii un alergător mai bun.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
You need to agree with the terms to proceed

Meniu