Denisa Dragomir va cuceri Cota 10.000 alături de noi

A sosit momentul să vă prezentăm primul atlet curajos al documentarului La Cota 10.000: Denisa Dragomir, sportivă Red Bull! Denisa a acceptat provocarea și s-a alăturat echipei noastre de alergători montani pentru a parcurge cele mai importante lanțuri muntoase din România ale expediției La Cota 10.000.

Denisa este o sportivă senzațională cu o mentalitate de campioană și cu peste 10 ani de experiență în alergare montană de lungă distanță și competiții de skyrunning, unde a reușit să obțină o mulțime de medalii la campionate naționale, balcanice, europene și mondiale.
Povestea ei începe în comuna Berevoiești, județul Argeș, când la 11 ani a început să alerge în concursuri școlare. De atunci, disciplina și dorința de autodepășire au ajutat-o să transforme pasiunea ei într-o carieră remarcabilă. Când avea aproape 14 ani, a început să participe cu lotul la concursuri pe pistă, la probe de alergare cu obstacole. La început 1500 de metri, apoi 2000 şi 3000 de metri. În primul an de Junioare I, adică pe la vârsta de 18 ani, s-a înscris la Campionatele de Alergare Montană şi de atunci a început să iubească aceste competiţii. Face asta din pasiune şi se bucură să ia parte la proiecte ambițioase, precum La Cota 10.000.

Iată trailerul documentarului La Cota 10000

Munca este cea mai importantă, până la urmă: “fără muncă, fără sacrificii, nu ajungi să faci performanţă”, explică ea cu zâmbetul pe buze. Este de părere că poţi participa la un concurs şi îl poţi termina, însă dacă vrei să faci şi performanță, atunci “trebuie să fii disciplinat, să îţi doreşti foarte mult lucrul acesta şi să munceşti, să munceşti foarte mult pentru că altfel nu ai nicio şansă”.Sunt două vârfuri pe care nu le-a atins niciodată până acum, Vârful Ciucaș și Vârful Toaca, însă nu mai e mult. Atingerea fiecărui vârf va avea o poveste pe care abia așteaptă să o povestească alături de echipa de alergători după cuceresc toate vârfurile.
Atât din punct de vedere sportiv, cât și mental, Denisa e conștientă că va fi o testare a limitelor și o depășire a provocărilor fizice, însă se află într-o formă foarte bună, pregătită pentru a face față celor 6-7 zile consecutive de antrenament cu multă diferență de nivel.

Tot Denisa ne oferă și o definiție foarte bună despre ceea ce înseamnă perseverența în momentele grele: “Nu mă gândesc ca nu mai pot. Mereu sunt optimistă și îmi propun să duc la bun sfârșit ceea ce am început indiferent de cât de greu este.

Carpații reprezintă a doua ei casă, locul unde își petrece mare parte din timp.

Suntem norocoși să o avem pe Denisa alături de noi! În calitate de sportivă internațională, vom avea multe de învățat din experiența ei, dar și din strategia ei de abordare a traseelor. Încearcă să adune cât mai mult volum, să se antreneze pe porțiuni tehnice și să varieze antrenamentele de viteză cu cele de tempo și fartlek.

Menționam mai sus de strategia Denisei de abordare a traseelor: ”Este foarte importantă în orice competiție, mai ales atunci când este vorba de o expediție amplă și ambițioasă ca parcurgerea a 10.000 metri diferență de nivel într-o săptămână. Când efortul implică foarte multe urcări și coborâri, încerc să nu mă epuizez după prima urcare și să păstrez energia pentru ultima parte a traseului”.
Noi îi urăm mult succes Denisei în această provocare și abia așteptăm să auzim poveștile ei după parcurgerea celor mai frumoase lanțuri muntoase din România. Ne vedem la vârf, Denisa!

Și pentru că nu ne săturăm niciodată de sport, exemple de sportivi care reușesc să-și atingă obiectivele, oricât de imposibile ar părea ele, și de proiecte de excepție, vă recomandăm două producții senzaționale realizate de echipa Red Bull.
Aici găsiți filmul aventurii de 1,406 de kilometri în 28 de zile a lui Ryan Sandes și Ryno Griesel, iar aici povestea urcării celor 6,907 de metri ai lui David Lama și Conrad Anker, aflați la a doua lor încercare de a urca pe Munții Himalaya.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă de email validă.
You need to agree with the terms to proceed

Meniu