TOP 5 cele mai bune creme de protecție solară pentru alergători

Protecția solară este la fel de esențială ca o pereche bună de pantofi pentru orice alergare. Iar vara mai ales, fără cremă de protecție, riști să îți arzi pielea, să te deshidratezi rapid și chiar să-ți pui în pericol sănătatea.
Sfatul nostru este să iei în considerare o cremă de protecție solară cu un factor mare, între 30-50, atunci când alergi sub cerul liber, la temperaturi ridicate.

Vremea caldă poate provoca o serie de probleme, dar ceva ce este adesea neglijat este efectul soarelui în sine.

Arsurile solare pot fi o durere reală, și chiar dacă sunt și alergători care susțin că protecția solară înfundă porii transpirației și te face să te supraîncălzești, e bine totuși să o aplici. Multe ore de expunere la soare pot fi periculoase, iar răcoarea de la înălțime îți poate da senzația că soarele nu arde. Însă nu te lăsa păcălit/ă și aplică o cremă de protecție pe față, ceafă, picioare și mâini.

Iată cele mai bune creme de protecție solară pentru alergători:

1. Loțiune de protecție Nivea Sun. Loțiunea hidratează intens, oferă o senzație de catifelare și o protecție solară eficientă, datorită formulei puternice cu cinci beneficii principale. Pe de o parte, loțiunea te protejează împotriva efectelor nocive cauzate de razele UVA și UVB. Pe de altă parte, formula este foarte rezistentă la apă, ceea ce îți permite să fii protejat/ă chiar și atunci când stai în apă sau transpiri intens. Prețul este 55,99 de lei.

2. Cien Sun Sport de la Lidl. Cu crema Cien Sun Sport de la Lidle te poți bucura și de un bronz perfect și de cât mai multe clipe plăcute petrecute la soare. Concepute cu ajutorul unor formule moderne, care permit o aplicare ușoară, acestea conțin SPF adaptat fiecărui tip de piele. Gama cuprinde atât produse care pot fi utilizate înainte sau după expunerea la soare, cât și produse destinate pielii sensibile și delicate a celor mici.

Ferește-te de efectul razelor UV și oferă-i un plus de îngrijire pielii, folosind loțiunea pentru protecție solară cu SPF 30. Se aplică și se absoarbe ușor în piele. Spray-ul este rezistent la apă, așa că poți înota în piscină, în mare sau transpira în voie, iar apoi te poți expune din nou la soare, fără a fi nevoit să aplici încă o dată spray-ul. Prețul este 14,99 lei.3. Gerocossen Natural Sun. Crema de protecție este rezistentă la apă, conține ulei de argan, e bogată în acizi grașu exențiali omega-3 și omega-6, este special formulată pentru a asigura protecție solară ridicată împotriva radiațiilor UVA/UVB. Are calități excepționale de hidratare, regenerare și catifelare a pielii. De asemenea, protejează pielea împotriva îmbătrânirii premature.

Produsul este testat dermatologic, nu conține parabeni sau parafine. E potrivită pentru toate tipurile de piele. Valabilitate e de 3 ani de la data fabricației. Prețul este 24,75 de lei.4. Gerovital Sun Expert.Crema de protecție solară are o textură ușoară, non-grasă. Este rezistentă la apă. Protecție ridicată împotriva radiațiilor UVA + UVB + VL + IR. Previne petele pigmentare, intoleranțele solare, fotodermatoze. Complex inovator de fitre solare performante și Ulei natural Ecocertificat INCA Omega (bogat în acizi grași esențiali 3-6-9) și Vitamina E.  Este testată dermatologic pe pielea sensibilă, iar ambalajul este unul igienic prevăzut cu pompiță dozatoare.
Laptele constituie un excelent mijloc de protecţie a pielii corpului împotriva efectelor nocive ale radiațiilor solare: îmbătrânire prematură, deshidratare excesivă, pete pigmentare.
Folosind produsul conform indicațiilor, Tehnologia Physablock reduce semnificativ cantitatea de radiații care ajung în piele. De asemenea, modulează răspunsul imunologic și inflamator al pielii, protejând-o împotriva fotoîmbătrânirii și distrugerii fibrelor de colagen. Prețul este 52,81 de lei.

5. Bioderma Photoderm Mineral SPF 50+. Crema se aplică generos și uniform pe piele, înaintea expunerii la soare (o cantitate mai mică de produs reduce nivelul de fotoprotecție). Se reaplică în mod frecvent înainte și după înot, frecare sau activități sportive. Pe lângă protecția UVA/UVB de suprafață (sisteme de filtrare), Photoderm MINERAL oferă acțiune anti-oxidantă. Vitamina E protejează celulele pielii împotriva efectelor nocive ale razelor UV și previne îmbătrânirea cutanată prematură. Produsul este rezistent la apă, iar prețul este 65,45 de lei.
Trebuie să știi că unele link-uri sunt cu afiliere, iar prin cumpărare, ajuți la dezvoltarea 321sport #RunningCulture.
Iar dacă reprezinți un magazin sau un brand și vrei să faci parte din acest demers educațional dedicat sportivilor amatori, te rugăm să ne trimiți un e-mail la adresa start@321sport.ro.

Zi cu muzică și spor(t) tuturor!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
You need to agree with the terms to proceed

Meniu