Oana Boancă: ”Alergarea m-a făcut să adun oamenii în jurul meu și să îi inspir.”

Cei care au gustat cu adevărat din plăcerile cu care sportul vine la pachet știu că acesta nu este doar o activitate oarecare. Demonstrația acestei teorii vine mai ales din faptul că sportul schimbă vieți, leagă prietenii, transformă tristețea în lacrimi de bucurie și reprezintă impulsul de care avem nevoie pentru a ne autodepăși constant. 

Pentru că ne dorim să inspirăm lumea prin puterea exemplului și prin cât mai multe povești care să descrie cultura alergării din familia 321sport, Oana Boancă, care face parte din comunitatea noastră și a testat noii pantofi de alergare HOVR Machina, a împărtășit cu noi ce înseamnă alergarea pentru ea.
Oana Boancă este un nume cunoscut în comunitatea 321sport, fiind una dintre cele mai pasionate femei pe care le-am întâlnit vreodată, dar pentru cine nu o știe încă, nu-i bai, o va cunoaște în cele ce urmează. Oana are 33 de ani, s-a născut în București și este o persoană extraordinar de pozitivă și organizată. Mesele principale ale zilei, gustarea de la ora 16:00 și sportul, nu lipsesc niciodată din programul ei zilnic. De asemenea, ne-a povestit că în weekend-uri este plecată mereu din București, la munte, la mare, ori într-un city break, evident cu mult sport în program. După cum putem observa, Oana este o persoană foarte activă, care iubește sportul la fel de mult cum iubește viața. 

Dacă vă întrebați de când iubește Oana sportul, ei bine, răspunsul este dintotdeauna! Ne-a povestit că în liceu alerga constant, după care, o perioadă a vieții ei a lăsat-o mai moale dat fiind faptul că lucra foarte mult, dar asta până la 30 de ani când a apărut criza vârstei și după o dezamăgire sufletească, s-a produs click-ul. Și-a dorit mai mult de la ea, iar de atunci trăiește fiecare zi ca și cum ar fi ultima, iar alergarea a devenit din ce în ce mai prezentă în viața sa. 

Cea mai frumoasă amintire a Oanei este de când a alergat primul său maraton pe asfalt deoarece mama sa, sora sa, Ema, nepoții și prietena sa, Dana, au așteptat-o la linia de sosire, lucru care a însemnat foarte mult pentru ea. Când am întrebat-o cum o ajută antrenamentele 321sport, ne-a spus că pentru ea este foarte important faptul că o comunitare te ține în priză și te aduce în același loc cu atâția oameni cu care ai sigur cel puțin un lucru în comun, pasiunea pentru alergare. Oana se simte foarte bine la alergările cu gașca 321sport deoarece spune că niciodată nu lipsesc glumele, râsetele, voia bună și playlist-ul lui Radu cu muzică bună.

Alergarea a disciplinat-o foarte mult și i-a dat un boost de încredere. Este mai împăcată cu faptul că nu totul este perfect și nu mai cere de la ea lucruri pe care nu le poate gestiona. Alergarea o face un om mai bun, apreciază mai mult calitatea oamenilor, așa cum sunt ei, cu bune și cu mai puțin bune. Armonia este pe primul loc pentru ea, lucru pe care l-a văzut și l-a învățat din comunitate.
Și cum orice pasiune puternică vine cu un vis măreț, Oana visează să alerge 100 kilometri, deși chiar ea spune că cel mai probabil după această provocare va fi complet epuizată și va avea nevoie de o recuperare destul de lungă. Cu toate acestea, este foarte hotărâtă deoarece dorința și iubirea pentru alergare sunt mai presus de propriile ei limite. 


În prezent, având în vedere situația virusului COVID-19, antrenamentele  susținute de Under Armour România sunt suspendate. Citiți mai multe detalii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
You need to agree with the terms to proceed

Meniu