Ionuț Petcu: ”Pentru mine, 321sport reprezintă bucuria alergării!”

Orice pasiune vine la pachet cu cel puțin un vis măreț, vis care te face să-ți vezi viața în nuanțe de fericire deplină și totodată care te motivează mai tare decât orice să te trezești dimineața cu un zâmbet larg pe față. 

Pentru că ne dorim să inspirăm lumea prin puterea exemplului și prin cât mai multe povești care să descrie cultura alergării din familia 321sport, Ionuț Petcu, care face parte din comunitatea noastră și a testat noii pantofi de alergare HOVR Machina, a împărtășit cu noi ce anume îi dă culoare vieții.Ionuț Petcu are 39 de ani și s-a stabilit în capitală la începutul verii anului 2018. Născut în Constanța, s-a mutat de la mare ca să scape de “naveta” pe care o făcea datorită competițiilor la care participa. Alerga două ore un semimaraton și petrecea alte cinci-șase ore pe drum dus-întors pe interminabila autostradă a Soarelui.

În ceea ce privește cariera sa, ne-a povestit că experiența în proiectare, dar și pasiunea pentru creație și modelare 3D s-au aliniat perfect cu intenția mutării sale în capitală. Astfel că acum răspunde provocărilor profesionale și pune o notă personală în concepția pieselor de plastic din componența noilor modele de autovehicule ale alianței Renault.Cum arată o zi din viața lui Ionuț? Pentru el, dimineața începe undeva în jurul orei șapte. După jumătate de oră începe să pregătească o mică doză de cofeină pentru a porni motoarele în siguranță către destinația noii zile. În anumite zile, în jurul prânzului, se relaxează printr-o sesiune de bandă și exerciții la sală, iar în altele, se bucură de aleile din București pentru a alerga în diverse grupuri de alergători. Uneori aleargă și aproape de casă, vis-a-vis de IOR. În weekend profită de oportunitățile de a alerga în pădurea Băneasa, dar și de competițiile pe care le are la orizont. 

Pentru Ionuț, dorința de a ieși la alergare s-a evidențiat în a doua parte a anului 2013 când s-a înscris în grupul SanaSport din Constanța, grup care organizează alergări pe nisip în fiecare duminică. Ușor de zis, mai greu de făcut, deoarece găsea scuze în orice și amâna pe data viitoare. Anul ce a urmat, într-una din zile a trecut de la a vrea, la a face și, profitând de nisip, a început să alerge pe mici distanțe, participând la crosul popular al primei ediții “Maratonul Nisipului”. Primul pas competițional avea să-l facă tot la Maratonul Nisipului, în 2015, când a participat la proba de 10 kilometri, deși nu alergase niciodată mai mult de opt. I-a plăcut experiența, adrenalina din timpul competițiilor, bucuria alergării și lumina blițurilor, iar de-atunci alergarea a devenit pasiunea sa.Cea mai frumoasă amintire pe care o are legată de alergare este chiar de ziua sa, când a alergat primul maraton, direct montan. A fost WildRace în Apuseni, în 2016. I-a plăcut să fie pentru câteva zeci de minute deasupra norilor. Astfel că, de atunci a tot căutat competiții montane noi, care să îi aducă poteci marcate și peisaje senzaționale. Primul ultramaraton a fost tot montan în Balcani, iar ultimul tot montan, în Asia. Singurul ultramaraton, integral pe asfalt, l-a alergat în decembrie, la a treia ediție de iarnă “Tura de Vis”, de la răsărit la apus.De asemenea, ne-a povestit și că fiind un alergător cu ceva experiență, iubește să alerge în comunitatea 321sport pentru a socializa și mai puțin pentru a-și depăși limitele personale. Pentru Ionuț, 321sport reprezintă bucuria alergării. Este un punct ideal de plecare pe care îl recomandă noilor alergători, mai ales pentru cei care vor să facă primul pas și încă stau pe gânduri.

În final, cel mai mare vis al său este să alerge pe Marele Zid Chinezesc, în Cappadocia, dar și la Mont Blanc în cadrul UTMB. 


În prezent, având în vedere situația virusului COVID-19, antrenamentele  susținute de Under Armour România sunt suspendate. Citiți mai multe detalii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
You need to agree with the terms to proceed

Meniu