Top 5 motive pentru care să alergi într-o comunitate

Este adevărat că atunci când alergi de unul singur ai ocazia să te relaxezi, să meditezi, să faci totul în ritmul tău, dar oricât de mult ți-ar plăcea să alergi de unul singur, tot simți câteodată nevoia să ai un partener sau chiar mai mulți de alergare. Cel mai probabil, de vină este felul în care noi oamenii suntem construiți, că avem nevoie să interacționăm cu oamenii și că unul dintre scopurile vieții este socializarea, o nevoie incontrolabilă pe care noi toți o avem mai mult sau mai puțin. Acestea fiind spuse, hai să vedem care sunt top 5 motive pentru care merită să alergi într-o comunitate. 

  • O comunitate de alergare îți dă ocazia să întâlnești oameni noi constant.

Unul dintre cele mai frumoase motive pentru care merită din plin să alergi într-o comunitate este acela că ai ocazia să întâlnești foarte mulți oameni care chiar dacă în mare parte sunt diferiți, cel mai important lucru este că pe toți ne leagă un scop comun, o pasiune adevărată, oameni cu care ulterior putem lega prietenii pe viață. 

  • Oamenii din comunitate sunt acolo pentru tine în cele mai dificile momente.

Oricât de mult iubești să alergi, cel mai probabil te-ai confruntat cu destule momente în care alergarea a fost o adevărată provocare pentru tine. Ei bine, în acele momente, gașca alături de care alergi o să te ajute să renunți la orice gând care te îndeamnă să te dai bătut. Susținerea celor cu care alergi este ca o doză miraculoasă de energie care îți va transforma instant gândurile negative într-unele care îți vor reaminti că atunci când nu mai poți, mai poți puțin. 

  • Atunci când faci parte dintr-o comunitate, poți vorbi cât vrei despre pasiunea ta.

În momentul în care împarți cu cineva aceeași pasiune, timpul trece altfel. De exemple, poți să fii sigur/ă că nu vor exista acele momente ciudate de liniște care apar uneori în timpul conversațiilor. De asemenea, cu siguranță ai o listă întreagă de subiecte despre alergare pe care ai vrea să le dezbați, iar dacă nu cu oamenii dintr-o comunitate care au aceeași pasiune ca tine, atunci cu cine? Ei nu se vor plictisi niciodată să te asculte. 

  • Înveți chiar și dacă nu îți propui!

Fie că vorbim strict despre alergare sau despre orice alt subiect, atunci când ești înconjurat de o varietate de oameni, înveți foarte multe lucruri noi chiar și când nu îți propui. Spre exemplu, poate unii dintre cei din comunitate au mai multă experiență și înveți să alergi corect numai uitându-te la ei. Sau poate nu obișnuiai să faci încălzire înainte de antrenament, respectiv stretching după un antrenament, iar simplul fapt că ai văzut că toți ceilalți fac aceste lucruri, ai înțeles cât de importante sunt și pentru tine. 

  • Comunitatea te ajută să nu-ți mai găsești scuze pentru care să amâni un antrenament.

Cei mai mulți oameni nu fac sport pentru că din diferite motive le este mai comod să amâne un antrenament, dar atunci când alergi într-o comunitate, nu mai este doar despre pasiunea ta pentru alergare, ci și despre angajament, familie. Simți că ai un motiv mult mai măreț pentru care iubești să alergi, iar comunitatea este a doua ta familie, cea alături de care înduri în pași de alergare cele mai dificile momente, dar și cele mai frumoase.

Vezi și acest video din seria dacă încă nu te-am convins. 🙂

Acum că am ajuns la final, sperăm că acest articol te-a inspirat indiferent dacă faci sau nu parte dintr-o comunitate de alergare. Dacă încă nu te-ai alăturat unei comunități de alergare, te așteptăm cu entuziasm în gașca 321sport, iar dacă deja faci parte dintr-o comunitate sperăm ca acest articol să te fi ajutat să conștientizezi cât de norocos ești pentru faptul că ai o pasiune datorită căreia ai întâlnit și alți oameni alături de care îți trăiești pasiunea. 

Am lăsat la final o surpriză pentru voi: The power of running culture.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
You need to agree with the terms to proceed

Meniu