Alina Pintilii la primul ei semimaraton: o aventură, nu glumă!

Împreună ne-am pregătit pentru a învăța să zburăm în alergare, iar astăzi, la o lună de la Bucharest Half Marathon, vedem cum ar fi arătat cursa prin ochii Alinei Pintilii, una dintre cele mai ambițioase și tenace membre a comunității 321sport.

Timp de câteva luni ne-am antrenat împreună în cadrul powered by Under Armour și ne-am transformat într-o familie și mai mare de alergători.
În mod normal (adică fără perioada de carantină), ar fi trebui să încheiem sezonul 11 pe 10 mai 2020, să ducem alergarea și petrecerea la un cu totul alt nivel, să ne vedem obiectivul și visul îndeplinit, să trecem prin toate emoțiile posibile și, inclusiv să ne luăm de mână pentru a trece linia de finish ÎMPREUNĂ.

Doar că, planurile ne-au fost date peste cap, iar Bucharest Half Marathon s-a amânat până pe 5-6 septembrie 2020. Unii dintre noi alergam pentru prima oară la o cursă, alții ne doream să scoatem un nou personal best.
Însă, suntem de părere că avem în continuare o mulțime de motive să fim uniți și să ne bucurăm de alte perspective pe care ni le oferă cursa, iar acest film emoționant, al celor de la Zuzu Fit, pe care nu trebuie să-l ratezi, ne aduce aminte că dragostea pentru sport continuă indiferent de orice!

https://www.instagram.com/p/B__qVttpCax/?utm_source=ig_web_copy_link

Așa că, am provocat comunitatea 321sport să ne trimită poveștile a ceea ce ar fi fost semimaratonul București, 10 mai 2020. Alina Pintilii ne-a trimis Marea Ei Aventură! 

O rază ghidușă mă gâdilă, neîndurătoare, pe la gene, parc-o aud: Helăăăăuu, trezireaaaa! Ce făcuși, bre?! Ai uitat că azi vei fi campioană?”

Am sărit din pat, ca arsă: da, azi e Marea Mea Încercare! Doamne, cât de mult am muncit pentru ziua asta! Și totuși, cât mi-e de teamă! Mâinile îmi tremură, ținând periuța de dinți…Doamne, ce mă fac?! O să fiu ultima? Dacă nu reușesc?! O să stea toți după mine…daca abandonez?!

Nu uit, evident, să-mi iau Garminu* meu minunat, la încheietura mâinii, doar mi-a fost tovarăș loial, atâtea luni, la zbaterea mea…ufff! Dacă azi îmi arată rateu?!

Ajung la locul de pornire în Marea Mea Aventură: Bucharest Half Marathon! O mare de oameni mă înconjoară, se încălzesc pentru alergare, vorbesc, se îmbrățișează, super atmosferăăăăăă! Dar spiridușul îndoielii îmi șoptește răutăcios în ureche: l-ai văzut pe acela înalt ce picioare lungi are?! O să termine cursa cât ai clipi, parcă are adidași de 7 poște, precum căpcăunul din poveste!  Dar pe roșcata din dreapta? Doamneee, sigur va ajunge prima, iar eu…

N-apuc să-mi termin trista cugetare, că, iaca, mă împresoară gașca mea veselă de alergători: Anny, Diana, Florin, Gabriela, Robert, sunt doar câțiva din marea familie 321 Sport! Simt emoțiile lor, dar și bucuria enormă că am ajuns la acest moment, unic în viața noastră de Rupători de Scaune!

YEEEEEY! Astăzi alerg, astăzi demonstrez ca nu am 46 de ani, astăzi Cezara mea va fi mândră de mine, pentru că, așa cum spunea și Ergo, la antrenamente, doar faptul că m-am ridicat de pe canapea, mă transformă în învingătoare! Așa că-mi las inima să-mi bată! Doar asta e treaba ei, nu? Să mă împingă înainte!

Poc! Startul a fost dat: am pornit! Gașca mă înconjoară, protectoare, și iată-ne cum ne punem la muncă toți mușchii, pe care, sincer, i-am descoperit abia la primele antrenamente! Muzica răsună în boxele alergătorilor, suntem ovaționați de pe margini, blițurile fotografilor ne însoțesc pe traseu, dar încep să simt că nu mai pot…respir și-mi amintesc cât de mult m-am schimbat…Știu că pot! Știu că pot!

” Hai, A-li-na! Hai, A-li-na!! – aud de pe margine, se scandează în jurul meu, alături de mine apare Radu Restivan. Din spate, Ergo mă încurajează, mă concentrez și țâșnesc spre finish, lăsându-l pe Radu în urmă! Heeei, Raduuu, soryyyyy! Dar simt puterea cum îmi dă ghes! Na, că l-am depășit și pe Cătă Vlăduț…upss! L-am luat și pe Bobonete…PE ERGO L-AM SPULBERAT DEJA…

Radu se luptă să mă ajungă, îi simt răsuflarea în ceafă, prea târziu, mă prăvălesc spre sosire și, în lumina blițurilor, mă înfășor în panglica de campioni! Asupră-mi se prăvălește o gașcă fremătătoare de puradei fericiți: ”Doamnaaaaa, știam c-o să câștigați!” Uralele nu mai contenesc, posturile TV transmit știrea: o începătoare de la 321 Sport a câștigat cursa.

Aud deodată, lângă ureche: ”Alinaaaa! Alina, trezește-te!”…Doamneee, cum îndrăznește soțiorul meu să-mi spulbere visul meu de mărire?!

Trebuia să-mi dau seama că visez, la 321sport niciunul nu țâșnește din pluton, ci luptă în echipă. Iartă-mă, Radule, promit că la următorul maraton te las să câștigi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
You need to agree with the terms to proceed

Meniu