Arcadie Rusu și Vlad Șohan au transformat imposibilul de la începutul anului în posibilul din 23 mai

Mișcarea este o sursă de inspirație care îți poate schimba în totalitate perspectiva asupra viitorului. Aleargă din plăcere și o să descoperi sentimentul de libertate. Muncește pentru a-ți depăși limitele și vei fi recompensat pentru efortul depus. Acestea sunt lucrurile pe care cei doi băieți din cadrul programului #PotSăZbor #dela1la21 le-au descoperit pe parcursul celor 5 luni de pregătire.

A fost o perioadă frumoasă cu multe amintiri plăcute și seri epice alături de comunitatea 321sport. Pe lângă faptul că cei doi din imagine au reușit să facă o schimbare majoră în viața lor, alergarea i-a ajutat să descopere o comunitate primitoare și prietenoasă alături de care antrenamentele au devenit o adevărată plăcere.

Vlad Șohan și Arcadie Rusu sunt cei doi băieți care timp de 5 luni s-au pregătit conștiincios pentru primul lor semimaraton. Au așteptat cu nerăbdare ziua de 23 mai 2021. Se simțeau pregătiți și dornici să termine cu bine această provocare. Dacă la începutul programului erau puțin temători în ceea ce privește perioada de pregătire, în scurt timp au reușit să descopere frumusețea alergării și beneficiile acesteia, iar de atunci nimeni nu i-a mai putut opri.

Încrezător în forțele proprii și hotărât să își îndeplinească obiectivul, Arcadie s-a prezentat foarte entuziasmat la linia de start.

“Pentru mine, 23 mai a fost o zi de sărbătoare. De mult așteptam acest moment. Eram entuziasmat, dar și concentrat în același timp. Îmi doream să îmi pot îndeplini obiectivul. Toată această perioadă și antrenamentele pe care le-am făcut au fost o adevărată bucurie, iar uneori când îmi imaginam cum o să arate ziua în care voi alerga primul semimaraton, îmi spuneam că vreau să fie exact așa cum a fost perioada de pregătire: cu bucurie. La un moment dat, chiar în timp ce alergam, m-am gândit la mine și m-am văzut din exterior, m-am privit cu recunoștință și apreciere că sunt într-o realitate în care m-am aventurat atunci când m-am provocat să trec prin această experiență. De asemenea, mi-am amintit că cineva mi-a scris să zâmbesc când alerg, iar acela a fost momentul când am realizat că eu sunt singurul care poate decide cum vrea să se petreacă această experiență. Am ales să zâmbesc la fiecare metru până la ultimul pas și mult timp după aceea, deoarece reușisem să îmi îndeplinesc visul.

Pentru Vlad Șohan toată această provocare a reprezentat începutul unui nou capitol. Este foarte fericit că a reușit să iasă din zona de confort și să alerge primul semimaraton. Toată această experiență a fost ca un vis devenit realitate.

Sunt foarte fericit pentru reușita mea. A fost o experiență minunată de care sunt și voi rămâne mândru. Pe lângă faptul că am reușit să mă bucur de o perioadă unică în alergare, am avut șansa să cunosc foarte mulți oameni plini de optimism și curaj, binevoitori și cu o energie fantastică. Nu pot spune că a fost o perioadă foarte ușoară, pentru că nu a fost, dar imposibilul din trecut a devenit posibilul din 23 mai. Primul semimaraton nu se uită niciodată, cel puțin pentru mine așa va fi.

Emoțiile dinaintea startului, entuziasmul după start, dar și oboseala de la final au fost ca un amalgam de trăiri, pe care îmi doresc să le repet în viitorul apropiat. Am avut încredere că pot duce la capăt această provocare, iar colegii m-au susținut necondiționat pe parcursul acestui timp. Alergarea face parte acum din viața mea și așa va rămâne mult timp de acum înainte.

Cu un plan bine structurat, rezultatele nu s-au lăsat așteptate. Perseverența, determinarea și dorința de a transforma imposibilul de la începutul anului în posibilul din 23 mai au fost principalele caracteristici după care s-au ghidat cei doi alergători.

Programul #PotSăZbor #dela1la21 a fost pentru Vlad exact acea motivație de care avea nevoie pentru a schimba orele petrecute pe canapea, din fața televizorului în timpul petrecut în alergare. După mai multe încercări eșuate Vlad a reușit să introducă în rutina sa zilnică alergarea. Nu a fost ușor, dar acum se bucură că a avut șansa de a face parte din această echipă minunată care a contribuit la schimbarea mult dorită.

Au existat mai multe încercări eșuate de a introduce în programul meu alergarea. De fiecare dată simțeam că îmi lipsește acea motivație care să mă facă să îmi doresc să continui. La început am fost puțin sceptic în ceea ce privește respectarea programului. Îmi era teamă că nu voi reuși să duc la bun sfârșit ceea ce am început, dar am continuat pe principiul acum ori niciodată, iar acum sunt foarte bucuros pentru reușita mea. Pot spune că alergările de marți seara alături de comunitate m-au ajutat foarte mult. Am avut șansa să găsesc oameni cu experiență dispuși să mă ajute ori de câte ori aveam nevoie. Simt că acesta a fost doar începutul unei frumoase călătorii în care voi avea șansa să mă descopăr și să mă bucur de fiecare pas în alergare.

Uneori dorința de a face o schimbare sau de a acorda mai mult timp lucrurilor care ne aduc fericire și împlinire sunt umbrite de gândul “nu am timp”. Trăim într-un secol în care lucrurile se întâmplă foarte rapid, iar gestionarea fiecărui moment este prioritatea noastră. Pe parcursul celor 5 luni de pregătire principalul inamic al lui Arcadie a fost timpul. Și-ar fi dorit să se poată bucura puțin mai mult de toată această provocare, dar în același timp este fericit că și-a îndeplinit obiectivul.

“Pe parcursul acestei perioade am descoperit că alergarea creează dependență. Mi-a fost greu să îmi gestionez programul încărcat, dar în același timp simțeam că îmi fac timp pentru mine, pentru ceva nou care îmi va aduce multe bucurii și satisfacții. Cu toate că nu am reușit să respect programul în fiecare săptămână sunt foarte fericit pentru timpul obținut. Îmi propusesem să alerg sub 2h, iar timpul înregistrat la final de 1h și 47 de minute îmi oferă energie și încredere pentru viitor. Sunt sigur că acesta o să fie doar începutul unui nou frumos capitol din viața mea.

Alergarea creează dependență, iar cei doi băieți au fost deja molipsiți de acest nou hobby. Atât Vlad, cât și Arcadie au planuri mari pentru viitor. Maratonul este următorul obiectiv stabilit de cei doi sportivi pentru perioada care urmează. Sunt conștienți că au nevoie de o pregătire mult mai serioasă, dar dorința de a-și descoperi limitele și de a depăși acele bariere invizibile sunt mai puternice decât teama de eșec.

Programul #PotSăZbor #dela1la21 i-a ajutat să înțeleagă cât de important este să crezi în tine și în potențialul tău. Nimic nu este imposibil când dorința de a reuși este mai puternică decât orice obstacol. Învață să te bucuri de fiecare provocare din viața ta, iar fiecare nouă oportunitate va fi o reușită!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
You need to agree with the terms to proceed

Meniu