321sport TOP 5: cele mai bune căști pentru alergare

Pentru noi, sportul fără muzică este ca vara fără soare, așa că, ne-am gândit să facem un super top al celor mai bune căști pentru alergare. Suntem pasionați de tehnologii, design și orice element care ne ajută în viața sportivă. În acest articol, abordăm acest subiect din dorința de a ajuta oamenii interesați de căștile de alergare sa facă alegerile corecte atunci când investesc în echipament.

Sunt zile în care avem nevoie de o motivație suplimentară pentru a ne îndeplini obiectivul de alergare, sunt zile în care alergăm singuri doar pentru că vrem să ne luăm gândul de la griji sau să ne relaxăm, iar playlist-ul preferat poate fi exact ceea ce avem nevoie. De cele mai multe ori ascultăm muzică, însă sunt și momente în care vrem să mai învățăm câte ceva nou și ascultăm podcast-uri sau chiar cărți audio.

Îmbinăm utilul cu plăcutul, iar când găsim ceva super cool de ascultat, alergările lungi trec mult mai ușor. Ah, și să nu uităm că muzica ne ajută să menținem un ritm de alergare constant și să ne concentrăm mai bine pe respirație.

Nu întotdeauna poți căra boxa după tine, cum facem noi la alergările 321sport de marți și miercuri, așa că, ne-am îndreptat puțin atenția și către modelele de căști care îndeplinesc cele mai importante criterii pentru ca tu să te bucuri de ele atunci când alergi.

Așadar, la ce ne uităm înainte să cumpărăm căști pentru alergare?

Esențiale, din punctul nostru de vedere, sunt 3-4 calități, restul sunt în funcție de preferințele fiecăruia dintre noi: 

  • Să fie rezistente la apă pentru momentele când ne prinde ploaia și alegem să ne continuăm alergarea sau pentru că, inevitabil, când alergăm, transpirăm.
  • Să ofere un sunet calitativ, clar.
  • Să fie wireless. Noi le preferăm așa pentru că ne oferă siguranța că nu vom agăța firele de ceva și evita un posibil dezastru: să ne cadă telefonul și să se spargă ecranul.
  • Iar dacă sunt wireless, durata de viață a bateriei să fie de cel puțin 4 ore.
  • Să fie stabile în sau pe ureche.
  • Ar fi util să aibă microfon pentru că dacă nu au, este extrem de frustrant să te oprești din alergat, să scoți căștile și să pui telefonul la ureche ca să vorbești.

Modele de căști:

1. Sennheiser CX Sport, brand foarte cunoscut pentru calitatea extrem de bună a sunetului. Produsul este rezistent la apă și transpirație, are microfon și dopuri de 4 dimensiuni. Ar trebui să găsești o combinație care funcționează perfect pentru tine. Pentru extra confort există un mecanism de strângere a cablului, care îți permite să îi reglezi lungimea. Poți purta căștile cu cablul plasat în spatele gâtului sau în faţa sa. Ai și niște “aripi”, pentru extra ergonomie şi ancorare mai bună a buds-urilor în urechi. Izolarea zgomotului este bună, astfel încât să poți asculta muzică sau auzi persoana cu care vorbești la telefon la niveluri decente fără interferențe exterioare.
Autonomia este de 6 ore, iar o încărcare completă se face într-o oră şi jumătate. Prețul este de 569,98 RON, iar livrarea este gratuită. 

2. Plantronics BackBeat Fit 350, rezistente la apă, 6 ore baterie (suficient pentru maraton), 15 grame (ușoare). Produsul este rezistent la apă și transpirație, cu un cablu sport ce minimizează deteriorarea cablului. Căștile BackBeat FIT 350 sunt concepute să rămână fixate chiar și în timpul celor mai riguroase sesiuni de antrenament. Izolarea zgomotului este bună, blochează sunetele din exterior, iar experiența audio este imersivă. Are inclusiv comanzi vocale, iar autonomia este de 6 ore. O încărcare completă se face în aproximativ 2 ore. Prețul este de 429, 98 RON.

3. Plantronics BackBeat Fit 2100, testat de Radu un model similar, sunet foarte clar, durată reală a bateriei de 6-7 ore, rezistente la apă. Căștile au capete Always Aware™, pentru a auzi ce se întâmplă în jurul tău şi cu finisaţii reflectorizante, pentru a fi vizibil noaptea. Design-ul unic nu blochează complet canalul urechii, permițând sunetului ambiental să fie auzit și permițându-ți în același timp să asculți și muzică. Căștile dispun de capete reglabile şi de element de fixare pe ureche, pentru a asigura stabilitate. Prețul este de 529, 98 RON.

4. Apple Airpods (2019), 5 ore de muzică, nu au fir, stau foarte bine fixate în ureche. Blochează zgomotul din exterior, au microfon, foarte ușoare, conectivitatea foarte bună. Marele minus este că nu sunt rezistente la apă. Prețul este de 599, 90 RON.
5. Jabra Elite Sport, rezistente la apă, review-uri foarte bune, se pot reîncărca din acea cutiuță și asigură până la 9 ore de muzică (cu încărcări între folosiri). Sunet și apeluri wireless de cea mai înaltă calitate, căștile nu cad din urechi, se încarcă în 2 ore și bineînțeles, blochează zgomotele. Au compatibilitate universală.
Prețul este de 599,90 RON.
Trebuie să știi că toate linkurile sunt cu afiliere, iar prin cumpărare, ajuți la dezvoltarea 321sport #RunningCulture.
Iar dacă reprezinți un magazin sau un brand și vrei să faci parte din acest demers educațional dedicat sportivilor amatori, te rugăm să ne trimiți un e-mail la adresa start@321sport.ro.

Zi cu spor(t) tuturor!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
You need to agree with the terms to proceed

Meniu