Mihnea Baia: ”Sub îndrumarea unui antrenor, am învățat să execut corect mișcările!”

Ție ți s-a întâmplat vreodată să te trezești dimineața, să nu știi exact ce zi este, dar imediat ce ți-ai dat seama că este marți (ziua în care alergi cu familia 321sport), să simți cum te inundă o stare de bine și optimism? Este un sentiment incredibil care ne învață de fiecare dată cât de important este să nu uităm să includem în viețile noastre acele activități care ne aduc bucurie.

Pentru că ne dorim să inspirăm lumea prin puterea exemplului și prin cât mai multe povești care să descrie cultura alergării din familia 321sport, Mihnea Baia, care face parte din comunitatea noastră și a testat noii pantofi de alergare HOVR Machina, a împărtășit cu noi ce anume îi colorează viața în nuanțe de fericire. 

Mihnea Baia are 41 de ani, este bucureștean de la prima gură de aer, iar în viața de zi cu zi este inginer software la Gemini Solutions SRL. Chiar dacă o mare parte din zi o petrece în fața unui calculator, încearcă să găsească un echilibru între muncă, viața de familie și propriile pasiuni. 

Ne-a povestit că pasiunea sa pentru alergare a apărut destul de târziu, pe la 35 de ani, din încercarea de a duce o viață mai sănătoasă și pentru a combate efectele perioadelor îndelungate petrecute la birou, în fata computerului. Chiar dacă nu era o persoană sedentară nici până atunci, totuși nu investea prea mult timp în sport, dar odată ce a făcut-o, viața i s-a schimbat în bine. Alergarea îl motivează în timpul săptămânii să se concentreze mai mult pe ce are de făcut în timpul zilei pentru a-și termina treaba până la ora la care iese la alergat. Datorită alergării, este un om mult mai organizat și mult mai productiv. 

Atunci când a venit vorba despre cum a făcut cunoștință cu comunitatea 321 sport, ne-a povestit că alerga deja de câțiva ani înainte să se alăture programului #PotSaZbor #dela1la21. Îi văzuse prin Herăstrău pe cei care alergau în programul celor de la 321Sport, dar nu știa nimic despre ei, nici despre program. Nici nu s-a întrebat ce e cu ei, pentru că pentru el, alergarea era atunci doar un mod de a face mișcare pentru a scăpa de ceva kilograme în plus. Nu avea un alt obiectiv și nici nu se gândea cum ar putea face mai bine acest sport. Asta până când i-a spus un prieten de acest program. Ceea ce l-a determinat inițial să se alăture a fost încălzirea de la început și stretching-ul de la final, efectuate sub îndrumarea unui antrenor. De unul singur nu le făcea sau chiar dacă le făcea, nu le executa corect, prin urmare nu aveau efectul dorit. Văzând diferența pe care acestea o fac asupra corpului său, a realizat că își poate îmbunătăți performanța cu ajutorul lor, plus că a întâlnit în comunitate niște oameni alături de care îi place foarte mult să alerge. Toate aceste aspecte l-au făcut pe Mihnea să devină un membru activ din comunitatea 321sport. În sertarul lui Mihnea cu cele mai frumoase amintiri pe care alergarea i le-au adus sunt acele momente în care simte satisfacție de fiecare dată când termină o cursă de alergare pe asfalt sau montană, știind că a dat tot ce a fost mai bun din el. Și cum fiecare dintre noi avem visuri, Mihnea visează să alerge alături de cât mai mulți oameni faini, care să-i ducă pasiunea la un nivel de plăcere din ce în ce mai mare. 


În prezent, având în vedere situația virusului COVID-19, antrenamentele  susținute de Under Armour România sunt suspendate. Citiți mai multe detalii.

2 comentarii. Leave new

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
You need to agree with the terms to proceed

Meniu