Florin Puică: “101% din ce puteam, atât a scos alergarea cu 321sport din mine!”

La un moment dat, vine o zi în care ne dăm seama că stilul nostru de viață nu este cel mai sănătos și automat începem să ne dorim mai mult de la noi și de la propria viață. Într-adevăr, primul pas este conștientizarea, doar că nu întotdeauna știm ce urmează după aceea, deoarece noi oamenii suntem diferiți și nu mereu tot ce funcționează la unii, funcționează și la alții. Cu toate acestea, există ceva, care este ca o soluție standard pentru toată lumea, și anume introducerea sportului în viața noastră.

Pentru că ne dorim să inspirăm lumea prin puterea exemplului și prin cât mai multe povești care să descrie cultura alergării din familia 321sport, Florin, unul dintre pasionații de alergare din comunitatea noastră care a testat noii pantofi de alergare HOVR Machina, ne-a împărtășit o parte din activitățile care îi aduc lui bucurie.

Florin Puică are 37 de ani, iar în viața de zi cu zi lucrează în domeniul telecomunicațiilor. Ne-a povestit că diminețile lui încep cu transferul din lumea viselor în lumea reală, timp în care funcționează pe pilot automat. Apoi, urmează drumul spre birou, pe care și-l petrece ascultând un podcast sau citind câteva pagini. Ajuns la birou, își petrece timpul “la butoane, cu ochii-n monitoare”, activitate întreruptă de nelipsita pauză de socializare de la prânz cu colegii.

Pasiunea lui Florin pentru alergare a apărut treptat, din vorbă-n vorbă, fie niște colegi de muncă îl invitau la alergare, fie îl chemau prietenii în drumeții montane. Ușor, ușor, a prins microbul, iar acum nici nu poate să aleagă o singură amintire din sertarul cu amintiri legate de acest sport deoarece are foarte multe: prietenii care-l așteaptă de fiecare dată la finalul cursei, prima cursă montană, prima cursă făcută în echipă cu sora sa, fiecare fiind specială în felul său.

Chiar dacă reușește să includă alergările destul de greu în programul său, numai gândul la starea de bine pe care o are după ce aleargă îl determină să-și rezerve serile de marți și miercuri pentru alergările alături de gașca 321sport, care reușesc să îi redea întotdeauna energia de care are nevoie, indiferent de cât de obosit se simte. 
În plus, ne-a povestit că antrenamentele 321sport îl ajută foarte mult în dezvoltarea sa pe plan sportiv. Faptul că antrenamentele se țin cu regularitate (indiferent de vreme!) este un factor care-l motivează să nu tragă chiulul și să nu-și găsească scuze, iar faptul că este un program organizat în jurul unui concurs de semimaraton și coordonat de antrenor vine cu următoarele avantaje: creșterea progresivă a intensității, antrenamente specifice de viteză (fartlek, intervale, tempo).
Ne-a spus că simte că este altceva atunci când trage cineva de tine să dai 101%. De asemenea, a învățat foarte multe despre evitarea accidentărilor deoarece în comunitatea 321sport se pune accent foarte mare pe importanța încălzirii si a stretching-ului, iar acest lucru l-a determinat să fie mai atent la nevoile corpului său atunci când face sport.

Pe Florin, alergarea l-a ajutat să scape de un stil de viață sedentar. În același timp simte că este un om mult mai bun, mai atent la ceea ce mănâncă și acordă o atenție mai mare somnului. Toate aceste aspecte, care i-au schimbat viața în bine, au fost de-ajuns ca între el și alergare să fie dragoste la prima vedere și să-și dorească să aibă de-acum o relație de foarte lungă durată cu aceasta.


În prezent, având în vedere situația virusului COVID-19, antrenamentele  susținute de Under Armour România sunt suspendate. Citiți mai multe detalii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
You need to agree with the terms to proceed

Meniu