Dacă iubești alergarea, oprește-te din alergatul în aer liber! / COVID-19

Responsabilitatea a fost, este și va fi principala valoare care definește 321sport #RunningCulture, așadar toate informațiile de mai jos sunt extrem de serioase. Sunt Radu Restivan, fondatorul 321sport, și acesta este cel mai greu mesaj pe care l-am scris până acum în peste 5 ani de când alergăm împreună.

Având în vedere situația virusului COVID-19, care se răspândește extrem de repede și care a făcut o mulțime de victime la nivel internațional, mai jos sunt cele mai importante recomandări ce țin de comunitatea noastră de alergare:

  1. Toate evenimentele 321sport #RunningCulture sunt anulate pe o durată nedeterminată pentru a nu pune în pericol siguranța participanților și a familiilor acestora. Vom reveni la antrenamente în momentul în care vom putea face acest lucru în siguranță și vom anunța acest lucru din timp.
  2. Nu recomandăm alergarea în spații deschise (nici de unul singur, nici în grupuri mici sau mari), chiar dacă nu există contact fizic cu alte persoane. Virusul supraviețuiește în aer și este foarte ușor transmisibil.
  3. Recomandăm sportul făcut la domiciliu. Puteți încerca #AlergAcasa, cu sau fără bandă de alergare. Sau orice alte program de sport găsit pe internet, sunt mii de variante disponibile pe Youtube. Fiți creativi.
  4. Uitați de obiectivele pe care le-ați setat pentru anul acesta. O mare parte din competițiile sportive s-au anulat sau se vor anula în curând. Dacă nu aveați în plan să vă calificați la Jocurile Olimpice de la Tokyo (care ar putea fi anulate!), absolut orice alt obiectiv va putea fi atins în viitor, atunci când vor fi condiții normale de viață.
  5. Respectați toate indicațiile date de autorități. Vă rugăm să vă informați doar din surse oficiale: Ministerul Sănătății, Ministerul Apărării Naționale, Poliția Română sau alte site-uri ale instituțiilor din România.

Țineți minte: această pandemie globală nu este doar un sprint, ci mai degrabă un maraton. Este foarte important să gestionăm corect resursele existente, să nu riscăm în nici un moment, să ne protejăm ca să ajungem cu bine la linia de finish. În această “cursă” nu există câștigători, așadar singurul obiectiv este depășirea momentului dificil.

Vom reveni în curând la alergat. O să fim mai înțelepți, mai răbdători, mai puternici din punct de vedere psihic, mai modești, mai recunoscători pentru ceea ce avem. Și o să revină soarele pe strada noastră. Dar până atunci, stați în case și aveți grijă de voi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
You need to agree with the terms to proceed

Meniu