Bogdan nu îndrăznea să viseze că va ajunge la 50 de kilometri!

Sportul este o pată de culoare în viețile oamenilor, acel ceva care ne ajută se ne deconectăm de la provocările cu care ne confruntăm aproape zilnic și totodată care ne motivează să devenim cea mai bună variantă a noastră și să ne autodepășim constant.

Pentru că ne dorim să inspirăm lumea prin puterea exemplului și prin cât mai multe povești care să descrie cultura alergării din familia 321sport, Bogdan, unul dintre pasionații de alergare din comunitatea noastră care a testat noii pantofi de alergare HOVR Machina, a împărtășit cu noi cum și-a descoperit pasiunea pentru acest sport și cum l-a schimbat aceasta.

Bogdan are 38 de ani, iar pasiunea lui pentru alergat a apărut din dorința de a-și depăși propriile limite, limite care nu-i permiteau să alerge distanțe mai mari de 2 sau 3 kilometri. Atunci când pasiunea și dorința de a evolua s-au împletit într-un tot unitar, Bogdan a decis să se înscrie în comunitatea 321sport, în cadrul programului #PotSaZbor #dela1la21 powered by Under Armour.

Nu a durat prea mult și alergarea a devenit parte din programul său, ba chiar un element esențial care-l ajută să treacă mai ușor peste o zi de muncă foarte stresantă. Ne-a povestit că alergarea l-a disciplinat foarte mult și i-a schimbat cu adevărat viața. Reușește să își organizeze timpul mult mai bine, este mai preocupat de viața personală și are o alimentație corespunzătoare. Acum că și-a descoperit pasiunea pentru alergare, nu își mai poate imagina viața fără ea, iar de un an de zile, de când este nelipsit de la antrenamentele 321sport, pe lângă faptul că și-a îmbunătățit tehnica de alergare și a câștigat prieteni, a reușit să progreseze foarte mult, astfel încât a ajuns să participe la multe concursuri montane sau pe asfalt, pe distanțe cuprinse între 21 și 50 de kilometri, ceva la care poate nici nu îndrăznea să viseze cândva.

În urmă cu aproximativ un an și jumătate, Bogdan a simțit pe pielea lui faptul că sportul dă naștere unor emoții inconfundabile. Cea mai frumoasă amintire de până acum, care îl leagă de acest sport fiind ziua în care a reușit să termine cu succes al 2-lea concurs la care a participat, un semi-maraton. A fost atât de emoționat încât i-au dat lacrimile.

Motivația lui Bogdan provine din ambiția de a progresa din ce în ce mai mult și datorită faptului că se simte într-o formă fizică excelentă. Iubește atât de mult ceea ce face, încât pe lângă antrenamentele obișnuite de marți și miercuri cu 321sport, mai aleargă uneori și în weekend, de multe ori tot cu prietenii din comunitate.

Pentru viitor, cel mai mare vis al său în ceea ce privește pasiunea sa pentru alergare este să se țină de programul săptămânal de antrenament indiferent de oboseală, program încărcat, vreme sau alte condiții, pe care el le numește doar scuze și de asemenea, își dorește să progreseze continuu lună de lună, an de an, cu pași mărunți, dar aspirații mărețe. 


#PotSaZbor #dela1la21 II este un program de antrenamente susținut de Under Armour România. Împreună ne antrenăm pentru Bucharest Half Marathon, iar în funcție de obiectivele fiecăruia, avem pregătite două tipuri de antrenamente:

  • pentru începători: ne vedem în fiecare marți și ne antrenăm la un pace mai lejer, crescând gradual distanța // obiectivul final este acela de a termina proba de semimaraton în timpul limită.
  • pentru avansați: avem pregătite mai multe tipuri de antrenamente specifice, care vor include de-a lungul timpului long runs, intervale, fartlek, tempo și forță // obiectivul final este acela de a termina proba de semimaraton cu un personal best.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă de email validă.
You need to agree with the terms to proceed

Meniu