26 de maratoane: cartea care te va ajuta să te definești ca alergător

Nu doar că am găsit o carte despre alergare pe care am citit-o pe nerăsuflate, ci am și descoperit un om cu talent de povestitor care vorbește despre eșec, despre puterea de a te ridica și de a o lua de capăt, chiar și atunci când tocmai el credea că nu va mai alerga la niciun maraton.

Cartea scrisă de celebrul maratonist american Meb Keflezighi, împreună cu jurnalistul Scott Douglas, 26 de maratoane, e plină de lecții de viață și prezintă o călătorie despre perseverență, strădanie și despre muncă zilnică pentru a da ce e mai bun.

Cartea o poți cumpăra de aici: fie pentru tine, fie pentru un prieten care aleargă.

Pe lângă faptul că Meb Keflezighi este câștigătorul a patru medalii olimpice, el dezvăluie în această carte lecțiile pe care le-a învățat din fiecare din cele 26 de maratoane pe care le-a alergat în întreaga lui carieră. Este prima persoană din istorie care a câștigat maratonul din Boston, cel din New York, dar și pe cel olimpic.

Așa că, dacă ești pasionat/ă de alergări așa cum știu eu că sunteți voi, cei din familia 321sport, cartea 26 de maratoane pune la dispoziție sfaturile lui Meb despre viață, familie, identitate și credință, alături de cele despre alergare, antrenament și nutriție. Îți recomand cu tot dragul să o cumperi, să o privești ca pe o cadou pe care ți-l faci, având în vedere conținutul extrem de bogat de informații și abordarea foarte personală ce e reflectată în carte.

Mai cred că doar oamenii care au trecut cu adevărat prin experiența sportului sunt capabili să înțeleagă că eșecul este esențial. Povestea lui Meb este atât de frumoasă pentru că este 100% umană și ne învață nu doar cum să abordăm sportul, ci viața în sine.

Iar pentru că sunt printre noi oameni care merită toate aprecierile noastre pentru că duc cultura de running mai departe, am decis împreună cu prietenii de la PilotBooks să ofer 2 cărți ale lui Meb Keflezighi.

Pe Monica, maratonul care a impresionat-o cel mai mult, a fost maratonul nisipului, unde a alergat pe plajă. Pentru ea, a fost o experiență foarte frumoasă, dar și foarte grea în același timp. Iar pe Alin, cel de-al doilea câștigător, sigur îl va impresiona cursa de 50 de kilometri pe care urmează să o alerge pe 16 mai la Transylvania100. 🙂 Să-i ținem pumnii!


Prietenii de la PilotBooks au ca scop creșterea nivelului de pregătire mentală și tehnică în sport. Cărțile PilotBooks vă ajută să asimilați mai ușor anumite etape, să cunoașteți mai bine și să îndrăgiți și mai mult sportul preferat.

O altă carte pe care v-o recomand, tot din nișa de running, este Alergătorul fericit,


Cartea tratează tema alergării din două perspective: una care ține de motivele pentru care vrem să devenim alergători, viziunea pe termen lung și modul cum introducem acest sport în existența noastră de zi cu zi, iar cea de-a doua care ține de tehnica alergării, creșterea performanței până la limita evitării accidentărilor, raportul dintre alergarea în forță și alergarea ușoară, programul ideal de antrenament, depășirea crizelor și concentrarea pe procesul alergării rapide și ușoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
You need to agree with the terms to proceed

Meniu