Radu e dovada vie a faptului că alergarea înseamnă disciplină

Radu s-a apucat de alergare după ce a împlinit de 35 de ani, atunci când simțea că stresul și volumul de lucru acumulate la birou îi scădeau foarte mult din energie. Până să descopere comunitatea 321sport, a început să alerge diminețile înainte de serviciu, de la ora 7:00, apoi și în weekend, mai ales când se organizau pe Facebook grupuri mici de alergători.

Când s-a alăturat programului #PotSazbor #dela1la21 și comunității 321sport, nu se gândea că urma să fie impulsionat sau motivat de antrenori atât de apropiați de participanți să se țină de antrenamente în ciuda condițiilor meteo, de comoditate psihică sau fizică și nicidecum să se simtă integrat și implicat în comunitate.

Citise despre comunitate că e alcătuită din oameni care se implică, care fac eforturi de a se autodepăși, care reușesc să atingă praguri mai înalte ale succesului și să participe chiar și la competiții internaționale, însă nu știa că va găsi oameni altruiști și care se încurajează reciproc astfel încât să se ajungă la o stare comună de bine.

Alergarea l-a învățat pe Radu că până la un anumit nivel de implicare e doar plăcere, apoi, cu ajutorul disciplinei apar rezultatele pozitive, iar cu ambiție și muncă susținută poate atinge performanțe care îl ridică deasupra nivelului anterior. 

Sportul îl face mai bun, îl face să se simtă mai bine, cu un randament superior față de când a început. L-a ajutat să se deschidă în fața unor oameni cu experiențe și performanțe deosebite în lumea alergării, care clar l-au schimbat în bine. De asemenea, i-au arătat că poate rezista la stres și că are o putere interioară mai mare în a aborda provocări și situații inconfortabile.

Fiecare descoperire și teritoriu nou cucerit reprezintă, pentru Radu, realizări și amintiri cât pentru o viață întreagă. Indiferent de distanțe, condiții meteo sau de zi sau noapte, atunci când e înconjurat de oamenii potriviți, reușește să se sensibilizeze și să fie recunoscător pentru tot ce reușește pasiunea lui să-l învețe și pentru cum îl îmbogățește ea sufletește.

Chiar dacă nu ajunge la alergări în fiecare săptămână, apucă să meargă la sală de 2 ori pe săptămână, iar în weekend-uri reușește să alerge sau să facă drumeții lejere cu familia la munte sau cu alți pasionați de alergare off road pentru ture mai asemănătoare curselor existente la noi.

Își dorește să participe în continuare la curse noi, chiar exotice, pe distanțe foarte mari și să fie întâmpinat de familia și prietenii la linia de finish.

Ingredientul pe care-l pune în fiecare alergare, chiar dacă să fie motivat este o provocare continuă pentru Radu, este disciplina. Uneori e suficient să aibă doar disciplină, nu neapărat și motivație ca să își facă antrenamentele regulate. 


#PotSaZbor #dela1la21 II este un program de antrenamente susținut de Under Armour România. Împreună ne antrenăm pentru Bucharest Half Marathon, iar în funcție de obiectivele fiecăruia, avem pregătite două tipuri de antrenamente:

  • pentru începători: ne vedem în fiecare marți și ne antrenăm la un pace mai lejer, crescând gradual distanța // obiectivul final este acela de a termina proba de semimaraton în timpul limită.
  • pentru avansați: avem pregătite mai multe tipuri de antrenamente specifice, care vor include de-a lungul timpului long runs, intervale, fartlek, tempo și forță // obiectivul final este acela de a termina proba de semimaraton cu un personal best.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
You need to agree with the terms to proceed

Meniu