Cristiana vrea să ajungă să zboare în alergare la primul ei semi

În urmă cu trei ani a participat la o cursă pe o distanță de 10 kilometri, pe care a terminat-o într-o oră și cinci minute. Fiind o experiență pozitivă, Cristiana s-a îndrăgostit de alergare și a început să iasă la antrenamente pe cât de des îi permitea programul încărcat.

Foto: George Noroc

Inițial a decis să continue cu alergarea pentru a slăbi, însă, cu timpul, a început să îi placă această activitate şi şi-a propus să se autodepășească. Chiar dacă a trecut destul de mult timp de la momentul în care a început alergările, Cristiana nu se consideră un as, chiar dacă simte remușcări atunci când trec două, trezi zile și ea nu a ieșit la alergat.

Dacă la început nu putea să alerge nici 500 de metri, a luat asta ca pe o provocare. A alergat atât în sală, pe bandă, cât și afară, la aer curat. Încet, încet, a ajuns să alerge și câte o oră și a făcut asta în propriul ritm, ascultând semnalele pe care i le oferea propriul corp. Și s-a ținut de antrenamente măcar de trei ori pe săptămână.

La antrenamentele powered by Under Armour a venit pentru a-și depăși limitele. Un prieten de-al ei participa la alergările comunității 321sport de peste un an, iar ea i-a observat și admirat evoluția şi şi-a dorit și ea să ajungă la aceleași performanțe.

Faptul că participă la sesiuni de alergare alături de oameni care o motivează și o încurajează, îi face bine și o ambiționează să își depășească limitele. Iar despre antrenori, Cristiana spune că sunt oamenii potriviți, care „te stimulează și te sprijină chiar și atunci când nu mai poți”. Iar toate astea sunt aspecte foarte importante pentru evoluția pe termen lung a alergătorilor.

Foto: George Noroc

Să alergi în comunitate înseamnă să ai alături oameni care au ajuns la niveluri diferite într-ale alergării, dar care nu fac niciodată diferențe între sportivi – nu contează cât de bun ești, „suntem toți conștienți că am fost la același nivel [la un moment dat]”.

Pentru Bucharest Marathon 2019, Cristiana nu s-a simțit pregătită, însă continuă să se antreneze conștiincios pentru Bucharest Half Marathon 2020. Și-a propus să se înscrie pentru prima dată la proba de semimaraton și să alerge 21 de kilometri.

Iar după ce își va atinge acest obiectiv, va continua să alerge în cadrul comunității 321sport pentru a se menține în formă: „voi continua cu alergarea în aceeași măsura, în schimb nu cred că mă încumet să depășesc 21 de kilometri, cel puțin nu acum, pentru că pentru o astfel de cursă îți trebuie o foarte bună pregătire psihică, nu doar fizică”, explică ea.


 este un program de antrenamente susținut de Under Armour România. Împreună ne antrenăm pentru Bucharest Half Marathon, iar în funcție de obiectivele fiecăruia, avem pregătite două tipuri de antrenamente:

  • pentru începători: ne vedem în fiecare marți și ne antrenăm la un pace mai lejer, crescând gradual distanța // obiectivul final este acela de a termina proba de semimaraton în timpul limită.
  • pentru avansați: avem pregătite mai multe tipuri de antrenamente specifice, care vor include de-a lungul timpului long runs, intervale, fartlek, tempo și forță // obiectivul final este acela de a termina proba de semimaraton cu un personal best.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
You need to agree with the terms to proceed

Meniu