Radu a găsit oamenii care îl menţin motivat să se antreneze

Radu s-a apucat de alergare atunci când a realizat că petrece mult prea mult timp în fața calculatorului. Nu se simțea deloc bine și kilogramele în plus începeau să se înmulțească. Așa a decis să ofere o șansă sportului și să își pună la încercare voința.

Una dintre prietenele lui care alerga, a început să îi povestească despre beneficiile pe care le are de la practicarea unui sport. S-a hotărât să vadă cu ochii lui despre ce este vorba, s-a alăturat comunității 321sport şi i-a plăcut ceea ce a întâlnit la antrenamente. Știa despre el că pe partea de motivație nu este As, în urmă cu câțiva ani se apucase de sală, dar nu l-a ținut mult, așa că a apreciat sprijinul oamenilor din comunitate. A fost important ca atunci când dădea de greu, să aibă pe cineva alături, care să îl susțină din punct de vedere moral și să îl ajute să meargă mai departe.

Atunci când s-a alăturat programului #PotSazbor #dela1la21 a decis să facă o schimbare în viața lui și să ajungă să fie mulțumit de propria persoană. Dacă la început nu cunoștea pe nimeni și se simțea puțin stingher, foarte repede „s-a băgat în seamă” cu colegii, iar aceștia au început să îl încurajeze: „Haide!”, „Nu te opri, aleargă dar mai încet!”.

A întâlnit, așadar, oameni care, deși se aflau la finalul unui antrenament de kilometri buni de alergare, reușeau să își mențină zâmbetul pe buze și să aibă o atitudine pozitivă. Mai mult, a cunoscut alergători cu care a legat prietenii și cu care îi face plăcere să discute despre „cele întâmplate la antrenamente”.

La început răsufla greoi la efortul depus în alergare, însă, odată cu trecerea timpului, a început să își mențină buna-dispoziție pe tot parcursul antrenamentelor. Deși uneori simte că nu mai poate merge, la final este mulțumit de ceea ce a făcut și de rezultatele obținute.

Chiar dacă nu ajunge la alergări în fiecare săptămână, face tot posibilul să păstreze o constanță. Și asta deoarece a început să simtă pe propria piele efectele pozitive ale alergării, precum și rezultatele ei. A ajuns la doar câteva luni de la primul antrenamente să alerge până la 10 kilometri, iar în cinci luni de alergare a reușit să slăbească aproximativ 20 de kilograme.

În octombrie s-a și înscris la prima lui competiție – semimaratonul din cadrul Bucharest Marathon 2019. Acolo a fost surprins de multitudinea de oameni ieșiți să îi încurajeze pe alergători și de faptul că a reușit să străbată în alergare o bucată atât de mare din oraș. La final a scos un timp de 2 ore și 28 de minute, rezultat de care se simte mulțumit, având în vedere că a fost primul eveniment de acest gen la care a participat.

La anul își dorește să abordeze prima lui cursă de 42 de kilometri, așa că va continua să se antreneze în cadrul comunității 321sport. Simte că a găsit mediul prietenos și oameni motivați, indiferent de vârstă, care îl determină și pe el să se țină de antrenamente: „dacă ei pot, eu ce scuză am?!”.


#PotSaZbor #dela1la21 II este un program de antrenamente susținut de Under Armour România. Împreună ne antrenăm pentru Bucharest Half Marathon, iar în funcție de obiectivele fiecăruia, avem pregătite două tipuri de antrenamente:

  • pentru începători: ne vedem în fiecare marți și ne antrenăm la un pace mai lejer, crescând gradual distanța // obiectivul final este acela de a termina proba de semimaraton în timpul limită.
  • pentru avansați: avem pregătite mai multe tipuri de antrenamente specifice, care vor include de-a lungul timpului long runs, intervale, fartlek, tempo și forță // obiectivul final este acela de a termina proba de semimaraton cu un personal best.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
You need to agree with the terms to proceed

Meniu