S-a demonstrat că alergătorii trăiesc mai mult. Hai şi tu la antrenamente!

Știm cu toții că alergarea are efecte pozitive asupra sănătății, iar cercetătorii oferă o nouă confirmare a acestui fapt. Oamenii de știință au publicat un nou studiu în British Journal of Sports Medicine care subliniază faptul că alergarea ne poate prelungi durata de viață.

În cadrul acestui studiu au fost analizate lucrări de specialitate şi au fost puse cap la cap rezultatele a 14 studii publicate anterior. Acestea au inclus peste 232.000 de participanți a căror sănătate a fost urmărită pe o perioadă cuprinsă între 5,5 şi 35 de ani.

Cercetătorii au descoperit că, indiferent de volumul de alergare, chiar şi un antrenament cu o durată mai mică de 50 de minute pe săptămână, a scăzut riscul de deces al participanților la studiu cu până la 27%. Asta datorită efectelor pozitive pe care le are alergarea asupra întregului organism – risc scăzut cu 30% de dezvoltare a bolilor cardiovasculare şi risc cu 23% mai mic de a dezvolta orice tip de cancer.

De asemenea, s-a demonstrat că un volum mai mare de alergare nu duce neapărat la rezultate mai bune asupra sănătății. Iar aceste vești ar putea fi primite cu bucurie de cei care nu au foarte mult timp la dispoziție și își programează un singur antrenament săptămânal. Însă cei care ies foarte des la alergare nu trebuie să fie neapărat descurajați de aceste concluzii.

În timp ce există asociere între alergare și beneficiile pe care aceasta le are asupra sănătății (nu o legătură directă între cauza și efect), vorbim o serie de motive pentru care acest sport poate ajuta la reducerea riscului de deces prematur. Acestea includ riscul redus de a avea tensiune arterială mare sau colesterol crescut, reducerea riscului de a fi obez sau de a dezvolta boli cardiovasculare, diabet de tip 2 ori cancer.

Trebuie să știm că alergarea îmbunătățește funcția inimii, rezistența aerobă și metabolismul. Iar pentru cei care vor să se apuce de alergare, aceste vești sunt nemaipomenite. Așa că, ce mai aștepți? Hai cu noi la antrenamente! Ai toate detaliile despre alergările powered by Under Armour.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
You need to agree with the terms to proceed

Meniu