Alergările #PotSaZbor o menţin în formă şi o ajută să devină un om mai bun

Anca aleargă de foarte mult timp, așa cum spune și ea atunci când vine vorba de activitățile fizice pe care le desfășoară. Este o persoană energică, iar unul dintre membrii familiei au inspirat-o să nu ducă o viață sedentară. Așa că a încercat alergarea și a simțit că este un sport care i se potrivește, față de altele care i se păreau „prea statice”, comparativ cu dinamica alergării.

Foto: George Noroc

Atunci când iese la alergare, Anca simte că se liniștește și uită de toate grijile. Este doar ea cu muzica ei și cu adrenalina. Iar de când a început să participe la antrenamentele #PotSaZbor #dela1la21 powered by Under Armour simte că a evoluat atât din punct de vedere fizic, cât și din punct de vedere personal și social: „am avut ocazia să cunosc și alți oameni, cu alte mentalități”.

Foto: George Noroc

De când aleargă în cadrul comunității 321sport, Anca observă și alte schimbări. Vede că a început să îi crească încrederea în forțele proprii și ambiția că poate realiza ceea ce își propune. Iar faptul că face parte dintr-o comunitate care face să te simți integrat în cadrul grupului încă de la prima participare a simțit că este o sursă importantă de inspirație pentru ea.

Diversitatea de oameni pe care a găsit-o la alergările 321sport a ajutat-o să nu resimtă presiunea unei competiții, ci ușurarea că acolo întâlnește toate categoriile de alergători și că poate alerga în tandem cu grupul cu care se identifică cel mai bine.

Foto: George Noroc

Când nu aleargă cu gașca #PotSaZbor #dela1la21, aleargă singură în Carol sau la sală, pe bandă. Face asta pentru a se menține în formă, fiind și un aspect cheie pentru domeniul în care lucrează. Mai sunt și momente în care nu aleargă singură și, dacă cel de lângă ea este mai pregătit din punct de vedere fizic, atunci pe ea nu o deranjează să țină ritmul și să tragă puțin mai tare. Cu toate astea, sunt și momente în care se bucură să alerge pe cont propriu – ea cu gândurile ei.

Foto: George Noroc

Pe termen lung, Anca își dorește să participe la cât mai multe maratoane. Până în prezent a alergat la câteva cross-uri, însă niciodată nu a ajuns să participe la un maraton. Cu toate astea, își dorește foarte mult să termine unul, pentru că vrea să simtă mândria că a realizat ceva pentru ea însăși. Ar fi vrut să participe la Bucharest Marathon în luna octombrie a acestu an, însă a trebuit să muncească și a amânat îndeplinirea acestui vis. Cu toate astea, nu renunţă la ideea de a participa în viitorul apropiat la prima ei cursă “serioasă”.


#PotSaZbor #dela1la21 II este un program de antrenamente susținut de Under Armour România. Împreună ne antrenăm pentru Bucharest Half Marathon, iar în funcție de obiectivele fiecăruia, avem pregătite două tipuri de antrenamente:

  • pentru începători: ne vedem în fiecare marți și ne antrenăm la un pace mai lejer, crescând gradual distanța // obiectivul final este acela de a termina proba de semimaraton în timpul limită.
  • pentru avansați: avem pregătite mai multe tipuri de antrenamente specifice, care vor include de-a lungul timpului long runs, intervale, fartlek, tempo și forță // obiectivul final este acela de a termina proba de semimaraton cu un personal best.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
You need to agree with the terms to proceed

Meniu