#PotSaZbor: Cristian a descoperit energia incredibilă de care avea nevoie

Cristian şi-a dorit să iasă din zona de confort, aşa că a decis să se alăture unui grup de alergare. Cum una dintre prietenele lui alerga cu 321sport, i-a recomandat şi lui să încerce să vină la antrenamente, aşa ca s-a înscris în cadrul programului #PotSaZbor #dela1la21 şi şi-a propus să dea o şanşă unei activităţi noi.

Foto: George Noroc

Dacă la început, la primele antrenamente, pur şi simplu a vrut să vadă care e treaba cu alergarea şi ce presupune să facă asta în cadrul unei comunităţi, cu timpul a descoperit o gaşcă de oameni foarte motivaţi, care emană o energie foarte bună şi care au un scop comun – acela de a se antrena şi de a se simţi bine împreună. Mai mult, faptul că după o zi grea la muncă, atunci când eşti super obosit, starea de spirit ţi se schimbă radical datorită energiei pozitive a oamenilor, este un lucru incredibil.

Antrenamentele au fost pe cât de diverse, pe atât de importante pentru dezvoltarea lui Cristian. Marţea, pentru el, însemna acea zi plăcută din săptămână, pe care şi-o dedica sportului şi unui stil de viaţă sănătos. Miercurea, însă, venea partea aia solicitantă, în care antrenamentele erau mai interesante, dar mult mai intense.

321sport #RunningCulture Bucharest

Acest mix de alergări şi câţiva dintre oamenii pe care i-a cunoscut în cadrul comunităţii, l-au determinat pe Cristian să-şi schimbe şi obiectivele pe care le avea legat de alergare. A ajuns să îşi dorească să termine primul lui semimaraton şi va încerca să facă asta în cadrul Bucharest Marathon 2019.

Evoluţia a fost una vizibilă pentru el, iar acest lucru poate fi confirmat şi de aplicaţiile cu ajutorul cărora îşi monitorizează antrenamentele. Cu toate astea, îşi dă seama că adevăratele rezultate vin în timp şi că este nevoie de consecvenţă pentru a ajunge să se vadă cu adevărat evoluţia. Cu toate astea, au existat şi câteva „efecte imediate în viaţa de zi cu zi”: a reuşit să slăbească 5 kilograme în două luni, a început să doarmă mult mai bine şi a simţit că este mult mai energic.

Foto: George Noroc

Când vine vorba despre antrenori, Cristian are numai cuvinte de laudă. Consideră că este un lucru de apreciat faptul că aceştia îi ajută pe alergătorii începători, care pot duce maxim 3 kilometri, să alerge alături de sportivi care fac performanţă la nivel internaţional şi care pot evolua într-un mediu prietenos în care au acces la sfaturi utile.

Foto: George Noroc

Pentru viitor, scopul este să rămână consecvent şi să participe în special la alergările de marţi seara, din Parcul Herăstrău, pentru a continua să aibă un stil de viaţă sănătos şi activ. Iar odată cu antrenamentele constante, sigur va ajunge şi la obţinerea rezultatelor dorite.


#PotSaZbor #dela1la21 X2 este un program de antrenamente susținut de Under Armour România. Împreună ne antrenăm pentru Bucharest Marathon, iar în funcție de obiectivele fiecăruia, avem pregătite două tipuri de antrenamente:

  • pentru începători: ne vedem în fiecare marți și ne antrenăm la un pace mai lejer, crescând gradual distanța // obiectivul final este acela de a termina proba de semimaraton sau maraton, în timpul limită.
  • pentru avansați: avem pregătite mai multe tipuri de antrenamente specifice, care vor include de-a lungul timpului long runs, intervale, fartlek, tempo și forță // obiectivul final este acela de a termina proba de semimaraton sau maraton cu un personal best.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă de email validă.
You need to agree with the terms to proceed

Meniu