Oana Boancă

Salut, sunt Oana, sau cum mai îmi spun unii, fata cu părul de foc. Trăiesc cu gândul că azi poate să fie ultima zi din viață mea, sunt recunoscătoare în fiecare zi pentru tot ceea ce am și îi mulțumesc lui Dumnezeu că sunt sănătoasă, încerc să ajut cât și cum pot de mult pe cei de lângă mine pentru că și mie mi-a fost foarte greu la un moment dat; încerc să îmbunătățesc calitatea vieții zilnic, încerc pe cât posibil să am o zi productivă și distractivă în același timp. Am doi nepoței adorabili și frumoși, sora mea este eroină pentru mine! Mă consider un om eficient și rapid. Ador animalele, ce-i drept mai mult că oamenii. Ochii lor spun totul, iubesc necondiționat fără nicio garanție, avem nevoie de ei și ei de noi. Iubesc micile detalii, mă bucur de ele, o cafea bună, un zâmbet de la un necunoscut, o melodie frumoasă pe repeat, un ruj roșu, un orez bun, o îmbrățișare de la cineva drag; ador cărțile de sport, biografii, autobiografii, doresc să cunosc cum au ajuns campionii la adevărate performanțe. Mă văd un om deopotrivă matur și tânăr, disciplinat și jucăuș, serios, știind să nu se ia totuși prea în serios. Balansul potrivit în funcție de situație. Neobosită și curioasă tot timpul.

Există întotdeauna un trigger, iar alergarea m-a făcut să fiu mai bună cu oamenii, să adun oameni, să inspir oameni. Sportul adună oameni și atunci când echipa #321sport se reunește, parcă facem o petrecere, e veselie și multă voie bună. Senzația de la finalul unui antrenament este de nedescris, simți că poți  mai mult de atât, ești mai încrezător în forțele tale, ești capabil de mai mult.

Alergarea m-a disciplinat, îmi dă timp să mă gândesc de două ori înainte să iau o decizie, mă face fericită, îmi dă un vibe bun și energie multă. Alergarea îmi dă putere, îmi oferă timp de reflectare, îmi oferă liniștea de care am nevoie. Și da, corpul meu îmi mulțumește pentru asta. Corpul nostru are nevoie de sport, organismul nu este construit pentru 8 ore la birou. Are nevoie de mișcare, de efort fizic așa cum inima noastră bate neîncetat pentru noi, așa și noi trebuie să-i oferim zilnic mișcare, pentru sănătatea noastră!

Acest articol este parte din seria de portrete ale alergătoarelor din “Girls Can’t Run” – o comunitate de running dedicată femeilor din România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
You need to agree with the terms to proceed

Meniu