Ioana Țugui

Sunt Ioana, o corporatistă veritabilă care s-a întors acasă acum 3 ani de zile după alți 7 petrecuți la Londra. Dacă în Anglia încercam să mă mai mișc puțin, odată ajunsă acasă am căzut prada sedentarismului. Fiind și o gurmandă, cu o (mică) obsesie pentru mici și bere (lady like), am început să pun în greutate, lucru care mi-a displăcut suficient de mult încât să mă reapuc de mișcare.

Am încercat să mă țin de sală, nu am reușit; apoi am început să alerg singură, prin parcuri, am participat la câteva competiții de 10 kilometri, însă după o jumătate de an simțeam că nu mai alerg cu aceeași placere că la început. Atunci am început să caut comunități de alergare, care să mă motiveze, alături de care să mă antrenez, cu membrii căreia să leg prietenii – și am dat de 321sport. Energia lui Radu, dar și a celorlați, este molipsitoare; muzica, buna dispoziție, progresul controlat, încălzirea și stretchingul (hehe) – toate m-au ajutat să mă pregătesc pentru și să termin primul semimaraton. A fost genial și emoționant. Să știi că ți-ai depășit limitele, că ai putut mai mult decât credeai că poți, e un sentiment unic. Că ai băut berea de la final fară să te simți vinovat – inegalabil.

Am realizat pe plan profesisonal tot ce mi-am propus până acum, însă asta a venit la pachet cu sacrificii, de multe ori în detrimentul vieții personale. Odată cu alergarea, am învățat să mă împac cu mine însămi, să mă iert și să mă iubesc mai mult. Continuu să alerg pentru că alergarea mă menține sănătoasă, atât fizic cât și psihic. Mă ajuta să diminuez stările de anxietate, să privesc viață dintr-o altă perspectivă, una din care lucrurile se văd mai roz. Când alerg, mă gândesc mereu cât de norocoasă sunt că o pot face, că sunt sănătoasă, că am oportunitatea să cunosc oameni frumoși, că mă bucur de natura, că pot să mănânc câți mici vreau pentru că i-am meritat. Cred cu tărie că nu putem evolua fară sacrificii și fară a lucra continuu cu noi înșine. Acum lucrez la un beach body, spre exemplu. Vedem ce a ieșit la vară.

Acest articol este parte din seria de portrete ale alergătoarelor din “Girls Can’t Run” – o comunitate de running dedicată femeilor din România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
You need to agree with the terms to proceed

Meniu