De la tras cu arcul la antrenamente de alergare #PotSaZbor

Pasionată de sport încă de mică, Andreea a început să practice trasul cu arcul în urmă cu 23 de ani. Cu timpul, acest lucru s-a transformat în sport de performanță, iar stilul de viață a continuat să fie unul activ. Pe la 15 ani s-a apucat de alergare pentru a se menține în formă şi pentru a-şi crește rezistența la efort. A învățat să facă şi exerciții de respirație, lucru care o ajuta atât la alergare, cât şi la trasul cu arcul.

Foto: George Noroc

Nu s-a gândit niciodată să facă performanță şi în direcția alergării, dar a continuat să-şi țină antrenamente periodice pe cont propriu. Pentru ea, alergările erau unele „de încălzire”, iar de două ori pe săptămână presupuneau 5-10 kilometri, pentru rezistență. Nu alerga niciodată mai mult de atât, pentru că nu îşi setase un obiectiv specific.

În luna august 2019, Andreea s-a alăturat comunității 321sport şi a început să participe la antrenamentele #PotSaZbor #dela1la21 X2 powered by Under Armour. Pentru ea asta a însemnat să iasă din zona de confort şi să înceapă să alerge şi alături de alţi oameni. Propunerea de a se alătura unui grup de alergare a venit din partea prietenei ei, Camelia, care alerga deja alături de 321sport şi care i-a sugerat Andreei să se integreze şi ea în cadrul comunității.

Foto: George Noroc

Odată ajunsă la alergări, Andreea şi-a propus să facă mișcare pe cât de des se poate. Voia sa îşi crească rezistența şi, de ce nu, să fie pregătită să participe şi la prima ei competiție de alergare. A fost inspirată de oamenii pe care i-a descoperit în cadrul grupului şi a început să îşi dorească să vadă din ce în ce mai multă lume motivată să ducă un stil de viaţă activ, care să socializeze în mediul real şi care să se bucure din plin de câteva ore de sport săptămânal.

I-ar plăcea să vadă cum înflorește comunitatea şi cum oamenii ajung să îşi depășească limitele – şi-ar dori ca „performanțele să nu rămână la stadiul de dorință, [ci] să devină obiectiv”. Iar în ceea ce privește atingerea scopurilor, Andreea menționează un citat care se aplică atât în viață, cât şi în sport: „You only lose when you stop fighting!”. Tocmai de aceea perseverența, crede ea, este calea succesului, indiferent de ce obiectiv îţi setezi.

Foto: George Noroc

Când vine vorba de antrenamente, Andreea spune că i-au plăcut toate, însa i s-au părut cam solicitante cele susținute pe pista de atletism. Deși i se par grele intervalele, încearcă să țină pasul, să se adapteze şi să evolueze de la un antrenament la altul. Şi asta pentru că nu îi plac lucrurile simple, aşa cum ține să accentueze.

Cu timpul, a început să îi placă să alerge cu oamenii din comunitate şi să se motiveze reciproc. Apreciază grija celor care coordonează antrenamentele şi descoperă despre ea cum poate să se ambiționeze, cum îşi poate seta obiective noi şi cum poate evolua kilometru după kilometru. Până acum şi-a dat seama cât de impresionant este organismul uman, cât de multe poate face şi cum îşi poate depăși limitele.

Foto: George Noroc

Dacă până la alergările alături de 321sport Andreea alerga singură – ba pe pista de atletism, ba în pădurea Băneasa – acum îşi ține antrenamentele alături de alți oameni la fel de pasionați de sport ca şi ea. Se bucură de o companie plăcută şi abia aşteaptă sesiunile de socializare de la sfârșitul alergărilor.


#PotSaZbor #dela1la21 X2 este un program de antrenamente susținut de Under Armour România. Împreună ne antrenăm pentru Bucharest Marathon, iar în funcție de obiectivele fiecăruia, avem pregătite două tipuri de antrenamente:

  • pentru începători: ne vedem în fiecare marți și ne antrenăm la un pace mai lejer, crescând gradual distanța // obiectivul final este acela de a termina proba de semimaraton sau maraton, în timpul limită.
  • pentru avansați: avem pregătite mai multe tipuri de antrenamente specifice, care vor include de-a lungul timpului long runs, intervale, fartlek, tempo și forță // obiectivul final este acela de a termina proba de semimaraton sau maraton cu un personal best.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
You need to agree with the terms to proceed

Meniu