#RunningCulture: La 14 ani a terminat un semi cu un super timp: 1:16:56

#RunningCulture este o serie de articole 321sport în care prezentăm povești pozitive din sport, informații care au puterea de a inspira, de a ajuta oamenii și de a arăta ce mare este impactul social pe care îl are alergarea la nivel global.

Kate Peters, o puștoaică din Portland, a uimit pe toată lumea atunci când a alergat pe o distanță de 5000 de metri, pe pistă, cu un timp de 16:49. Mai mult, ea a terminat un semimaraton în 1:16:56.

Kate are 14 ani, iar pe 27 iulie a câştigat locul I la proba de 3000 de metri la Olimpiada de junior din Sacramento, California, la categoria 13-14 ani. Timpul ei de 9:55 a fost cu 10 secunde mai mic decât al celui care a ocupat locul II. De asemenea, sora ei, Ana, a terminat aceeaşi cursă pe locul doi, la categoria de vârstă 11-12 ani, cu un timp de 10:17.

Succesul lui Kate vine în urma unei combinaţii perfecte între genetică şi antrenamente. Tatăl este un fost jucător de baschet şi tenis, iar mama ei a câştigat o bursă pentru tenis la Universitatea din Idaho. În momentul în care a renunţat la sportul alb, a început să alerge zilnic. Aşa că cele două fete ale ei, Kate şi Ana, au văzut-o încă de mici cum se bucură de antrenamente.

Când era mică, atunci când o vedea pe mama ei alergând, Kate voia să facă şi ea acelaşi lucru. Atunci când a ajuns la grădiniţă, fetiţa a întrat în programul de alergare şi dădea câte şase ture pe pistă, de câteva ori pe săptămână. Despre această perioadă Kate îşi aminteşte că era cea mai plăcută din tot orarul.

La vârsta de 7 ani, s-a alăturat programului de tineret al clubului Bowerman Track Club, acolo unde 50 de copii din zona Portland se întâlneau de trei ori pe săptămână pentru a se antrena alături de alergătorii profesionişti.

Faptul că Brad, tatăl lui Kate, lucrează la Nike în domeniul IT, acest lucru oferă familiei acces la facilităţile de fitness din campusul companiei. Iar cele două fetiţe profită din plin de acest privilegiu. Lui Kate îi place cel mai mult să alerge în zona Hollister Trail, acolo unde îi poate întâlni pe alergătorii de top pe care îi admiră: lanagan, Infeld, Colleen Quigley, Lopez Lomong şi Amy Cragg.

Dând dovadă de o super energie, Kate nu poate să aibă un singur antrenament pe zi. Aşa s-a întâmplat şi în aprilie, atunci când, după ce a terminat semimaratonul, în a doua parte a zilei a continuat să se antreneze căţărându-se pe stânci. I-ar plăcea să alerge un maraton, însă deocamdată răspunsul este „nu”. Kate încă nu îi poate călca pe urme lui Tierney Wolfgram din Minnesota, care la 15 ani s-a calificat pentru probele olimpice de maraton cu un timp de 2:40:03.

Povestea completă poate fi citită aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
You need to agree with the terms to proceed

Meniu