321… START UTMB! Distracția a luat sfârșit, să vină transpirația!

Plec în cursa aceasta cu cele mai mari emoții pentru că este competiția pentru care m-am pregătit cel mai mult de când alerg. Au fost aproape 9 luni de antrenamente specifice, de muncă serioasă, iar scopul este să ajung cu bine la linia de finish într-un timp cât mai bun și să reușesc să filmez documentarul Discover the World through its Marathons prin care să spun povestea acestei competiții teribile.

Da, sunt două lucruri complet diferite și aproape la fel de grele, dar sper să le fac bine pe amândouă și să pot spune povestea visului de a alerga la UTMB: anii de pregătire și cursele de calificare, visele tuturor oamenilor prezenți la linia de start, gândurile că sunt (sute de) mii de oameni din întreaga lume care încurajează toți alergătorii.

Am luat numărul de concurs, mi-am pregătit echipamentul obligatoriu (care este extrem de greu), iar vineri (30 august) la ora locală 09:00 (ora 10:00 a României) voi pleca. Vreau să termin sâmbătă până la răsărit și promit că voi face tot ce îmi stă în putință pentru a duce acest vis la bun sfârșit. Oricum ar fi, la final chiar o să fiu sfârșit, asta este sigur, pentru că voi petrece între 18-19 și 25 de ore pe traseu, iar oboseala acumulată va fi cruntă. Mă voi gândi la toți oamenii dragi care m-au susținut în această călătorie și voi încerca să mă motivez constant.

O să râd la start, o să plâng pe parcurs, o să mă enervez, o să vreau să îmi iau în brațe colegii de cursă și, cel mai probabil, o să vreau să-mi dau pumni atunci când corpul va înceta să mai colaboreze cu mine. Anul trecut, în februarie, îmi rupeam piciorul și nu știam dacă voi mai putea alerga pe distanțe lungi, iar acum sunt în fața celei mai mari provocări din viața mea. Va fi un carusel de emoții și abia aștept să-l trăiesc!

Mă puteți urmări aici (Radu Restivan, număr de concurs 5778 la proba CCC – 101 kilometri și 6.100 metri diferență de nivel). Să ne auzim cu bine cât mai curând!


321sport prezintă Discover the World through its Marathons de la UTMB 2019 este prezentat de Under Armour România și încurajat de MSM de la Secom România și Garmin.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
You need to agree with the terms to proceed

Meniu