#RunningCulture: A alergat câte o oră pentru fiecare an fără alcool

#RunningCulture este o serie de articole 321sport în care prezentăm povești pozitive din sport, informații care au puterea de a inspira, de a ajuta oamenii și de a arăta ce mare este impactul social pe care îl are alergarea la nivel global.

Pentru al doilea an consecutiv, Charlie Engle și-a sărbătorit „ziua de sobrietate” alergând timp de o oră pentru fiecare an de când a ales să se lase de băut alcool. A început într-o sâmbătă dimineața în Raleigh, Carolina de Nord, şi a alergat timp de 27 de ore în continuu.

Alergările de tip ultra nu sunt nimic nou pentru americanul în vârstă de 56 de ani. El a terminat de şase ori ultramaratonul Badwater 135, care presupune finalizarea unui traseu de 217 kilometri, iart în 2008 a traversat Deşertul Sahara în alergare.

Pentru a marca momentul în care a decis să renunţe la alcool, Charlie a hotărât să facă asta cu ajutorul unei alergări extreme. Ideea i-a venit în urmă cu un an, atunci când, cu trei zile înainte de cea de-a 26-a aniversare, a vrut să alerge câte o oră pentru fiecare an scurs de la momentul zero. Pe atunci 300 de oameni i-au fost alături şi l-au susţinut în alergarea care presupunea repetarea unui traseu de aproximativ 5 kilometri.

Anul acesta, Charlie a reuşit să atragă din nou o mulţime de susţinători, printre care foşti dependenţi de alcool sau persoane care se află acum în centru de reabilitare Healing Transitions. Cu toţii au făcut cu rândul pentru ca Charlie să aibă parte de încurajări pe tot parcursul celor 27 de ore.

Mulţi dintre cei care au venit să îl încurajeze au alergat alături de Charlie, iar unii dintre aceştia chiar au reuşit să îşi depăşească recordul de distanţă alergată până atunci.

La final, alergătorul a înregistrat un total de aproximativ 183,5 kilometri, adică aproape 38 de ture. Deși a distanţa a fost mai mică decât cea pe care a alergat-o în 2018 (aproximativ 190 de kilometri), el și-a îndeplinit obiectivul de a alerga toate cele 27 de ore consecutiv.

Pentru viitor, Charlie intenţionează să continue tradiția de a alerga la aniversarea zilei de sobrietate şi să adauge câte o oră în plus pentru fiecare an scurs.

Povestea completă poate fi citită aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
You need to agree with the terms to proceed

Meniu