Maratonul Olteniei oferă o combinație perfectă de trasee astfel încât fiecare pasionat de natură să poată găsi cursa care i se potrivește. Atât alergătorii, cât și pasionații de MTB, vor găsi în cadrul acestei competiții ocazia perfectă de a explora o zonă cu peisaje impresionante și pot alege un traseu în funcție de nivelul de pregătire pe care îl au.
Organizată în regiunea deluroasă din vecinătatea orașului Râmnicu Vâlcea, competiția de Trail Run propune trei variante de traseu: 10,5 km cu 300 de metri diferență de nivel, 21,5 km cu 600 de metri diferență de nivel și 42 km cu 1300 de metri diferență de nivel.
Mai jos vei găsi o serie de tips and tricks pe care Radu Restivan le-a discutat împreună Ondrej Safar, CEO CEZ România. Ei vin cu sfaturi utile pentru cei care participă la oricare dintre cursele organizate în perioada 31 august – 1 septembrie.
Începem seria video cu sfaturi pentru a termina cursa de 10,5 km, 21,5 km și 42 km cu zâmbetul pe buze.
***
Povestea din Ținutul Maratonului a început în anul 2013, atunci când Grupul CEZ România și-a dorit să dezvolte un proiect de responsabilitate socială prin intermediul căruia să încurajeze un stil de viață sănătos și care să aibă un impact pozitiv asupra comunității locale unde compania își desfășoară activitatea.
Începând cu anul 2018, suporterii maratonului au putut să aleagă și cauza socială la care vor merge contribuțiile lor din taxele de înscriere. Iar, ca în fiecare an, suma banilor strânși din taxele de participare este dublată de către CEZ România și apoi donată cauzelor sociale care activează în Oltenia.
Acum că avem și o serie de sfaturi utile, mai trebuie doar să ne luăm pașaportul de maratonist de aici. Tu ți l-ai luat pe al tău?