#RunningCulture: Alergarea: un medicament pentru trup și suflet

#RunningCulture este o serie de articole 321sport în care prezentăm povești pozitive din sport, informații care au puterea de a inspira, de a ajuta oamenii și de a arăta ce mare este impactul social pe care îl are alergarea la nivel global.

Din perspectiva unui outsider, viața lui Eduardo Garcia arată fantastic. Și în multe feluri chiar este. Bucătar renumit la nivel internațional, americanul în vârstă de 39 de ani este proprietarul unor afaceri imobiliare. Între călătoriile de lucru și sesiunile motivaționale pe care le ține, acestuia îi face plăcere să se ocupe în timpul liber cu diferite activități gospodărești: strânge ouăle din cuibar și folosește verdețurile cultivate în propria grădină pentru mâncărurile pe care le pregătește.

Dar pentru Eduardo viața nu a fost întotdeauna așa senină. Pe 9 octombrie 2011, la vârstă de 30 de ani, a suferit un accident grav care i-a transformat viața. Acesta a fost electrocutat din cauza unor cabluri ascunse, în timp ce se află la vânătoare. Când a ajuns la spital, din cauza complicațiilor, medicii l-au considerat “un om mort”. Eduardo a suferit o serie de intervenții chirurgicale, inclusiv o operație de amputare a brațului stâng de la cot în jos. În mijlocul procesului de recuperare, a primit încă o veste teribilă: a fost diagnosticat cu cancer testicular.

Toate acestea nu l-au făcut pe Eduardo să renunțe, ci, mai mult de atât, acesta și-a păstrat mentalitatea de învingător: “Nu m-am gândit nici măcar odată că viața mea s-a terminat”, a explicat el.

Încetul cu încetul, și-a reînceput activitățile zilnice. A reînvățat să-și folosească noul braț mecanic în bucătărie, lucru care l-a făcut să creadă tot mai mult în forțele sale. În toate aceste momente, mai bune și mai puțin bune, prietenii și familia i-au fost aproape, l-au încurajat și l-au susținut. 

Cu toate că la nivel fizic a reușit să se recupereze, la nivel emoțional nu se mai regăsea. Dar starea lui avea să se schimbe în cel mai scurt timp,  atunci când un prieten foarte vechi l-a invitat pe Eduardo să participe la o gală de strângere de fonduri desfășurată în New York. Acesta a participat la o cursa de 6,4 km în Central Park, organizată de către Fundația Athletes Challenged (CAF), o asociație  non-profit din San Diego, care îi ajută pe cei cu probleme fizice să practice sportul.

După asta, Eduardo s-a înscris și a participat la numeroase alte concursuri de alergat. Până în prezent a finalizat șase maratoane, câteva triatloane și a strâns aproximativ 40.000 de dolari pentru diverse organizații nonprofit. În cadrul curselor, acesta a întâlnit persoane minunate alături de care a petrecut momente de neuitat.

Acum, după toate experiențele prin care a trecut, Eduardo împărtășește din cele întâmplate cu o pozitivitate și o naturalețe demne de respect. El vorbește la fel de onest atât despre victoriile, cât și despre înfrângerile pe care le-a avut și dă mai departe motivația celor care participă la seminariile pe care le susține.

Dacă vrei să citești mai multe despre el, poți găsi povestea pe larg aici.

Foto: Becca Skinner pentru RUNNER’S WORLD

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
You need to agree with the terms to proceed

Meniu