Ferentari #RunningCulture – pe unde să alergi în cartierul Ferentari

Ideea de #RunningCulture înseamnă să ducem alergarea în toate contextele sociale, să unim oamenii și să arătăm că apartenența la comunitate nu ține cont de viteză sau statut social. 321sport a luat naștere pentru a dărâma bariere și pentru a demonstra că absolut oricine poate face parte din comunitate.

Am folosit Strava Heatmaps pentru a afla care sunt cele mai populare locuri de alergare din București: parcurile și străzile importante sunt preferate de oameni. Însă sunt zone în care se aleargă foarte puțin: străzile mai mici din cartiere. Așa că am pornit un proiect prin care ducem alergarea în cartiere, în locurile în care nu se aleargă, pentru că ne dorim să inspirăm oamenii să faca asta oriunde și oricând.

Prima oprire: cartierul Ferentari / 28 iulie 2019.

Am pornit de la stația de metrou Eroii Revoluției și am parcurs 10 kilometri prin cartier, iar traseul îl puteți accesa dând click pe fotografia de mai jos.

Am pornit de la Eroii Revoluției și am terminat la Parcul Ferentari / Piața Ferentari, iar pe traseu am trecut pe Bd. Pieptănari, Prelungirea Ferentari, Strada Zețarilor, Parcul Aleea Livezilor, Aleea Livezilor, iar la un moment dat ne-am întâlnit cu un domn care își spăla mașina. Și nu era o mașină ca oricare alta, ci un superb Chevrolet Impala de epocă, iar proprietarul a stat de vorbă cu noi, ne-a povestit despre cum a adus mașina în România. A fost un moment pe cât de neașteptat, pe atât de interesant.

La finish știam că ne oprim lângă Piața Ferentari și eram pregătiți să mâncăm mai multe tipuri de fructe, însă cu ocazia asta am aflat că Piața Ferentari nu prea mai există, iar înăuntru se află un supermarket. Noroc că pe lângă clădirea pieței se vindeau niște pepeni, așa că am cumpărat de acolo și am mâncat în Parcul Ferentari (aflat chiar lângă piață), iar la final am folosit o cișmea publică să ne clătim. A fost un sentiment super fain, nu mai văzusem de ceva timp o cișmea ca-n copilărie.

Mai departe puteți vedea fotografii realizate în timpul alergării. Vă invităm să descoperiți cartierul Ferentari în alergare!

1 comentariu. Leave new

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
You need to agree with the terms to proceed

Meniu