Gabriela a trecut de la scuze la toate motivele să spună #PotSaZbor

Gabriela aflase de alergările 321sport prin intermediul unui fost coleg de muncă ce se înscrisese în program. La momentul respectiv nu avea idee despre ce presupune o alergare în grup, însă îi suna bine și a decis că vrea să încerce și ea. Pe vremuri obișnuia să mai iasă la alergat, însă nu o făcea cu același entuziasm cu care spune că o face acum.

Când s-a reapucat de antrenamente trecea printr-o perioadă în care își găsea tot felul de scuze pentru a amâna alergările. Dacă atunci motive precum “e cam frig”, “pare că o să plouă”, “sunt obosită” o făceau să rămână în casă, acum nu le mai consideră pretexte pentru a renunța la o alergare.

Foto: George Noroc

Prima alergare alături de gașca 321sport a fost pe 13 martie 2019. Când s-a alăturat grupului nu își propusese să participe la finalul sezonului la semimaraton, așa că nu s-a înscris. Dar antrenamentele au trecut de la săptămână la săptămână, iar ea a hotărât ca la finalul sezonului 10 de antrenamente să alerge la Bucharest Marathon.

Cu toate astea, motivația principală de a veni periodic la antrenamente nu este aceea de a alerga și a termina semimaratonul ci, mai degrabă, să continue să se antreneze alături de 321sport.

Alergările de marți, de la grupa de începători, îi plac cel mai mult: “avantajul ar fi că peisajul e mai simpatic și că alerg mai relaxat”, explică ea. Dar și zilele de miercuri, cele dedicate avansaților, atunci când se desfășoară antrenamentele de viteză pe pista de atletism din cadrul Complexului Sportiv Lia Manoliu, au ajuns să îi placă.

Deși i se par din ce în ce mai grele și solicitante, la antrenamentele de miercuri încearcă să facă față și să nu se oprească, chiar dacă nu poate păstra mereu ritmul cu majoritatea. Dintre toate tipurile de alergări desfășurate alături de avansați, cel mai mult spune că i-au plăcut intervalele.

Dacă la început avea prea multe motive pentru care să nu iasă la alergat, acum nu are niciunul pentru care să nu o facă. Atunci când vede câți oameni vin la antrenamente și câtă lume nouă apare în fiecare săptămână, i se pare încurajator, fun și motivant.

Foto: George Noroc

Cu timpul, a ajuns să își îmbunătățească rezistența și să alerge pe distanțe mai mari, iar acum este conștientă că a evoluat foarte mult, comparativ cu rezultatele pe care le avea atunci când alerga singură. Tot la partea de evoluție, Gabriela încadrează și felul în care privește acum alergatul: “înainte ieșeam pentru că știam că e bine și sănătos să fac mișcare, iar acum alerg pentru că îmi face plăcere”.

De când aleargă în mod constant a observat și câteva îmbunătățiri: “cred că și sistemul meu imunitar e mai happy de când cu alergatul, pentru că nu cred că am mai răcit”. Pe partea de obiceiuri pozitive, pe lângă faptul că se ține de antrenamente, datorită alergărilor săptămânale a început să plece la ore decente de la muncă, lucru care o bucură foarte tare.

Foto: George Noroc

Atunci când vine vorba de așteptări, pe termen scurt Gabriela își dorește să termine semimaratonul din octombrie. Pe termen lung, ea vrea să se bucure din plin de super-atmosfera și energia din serile de marți și miercuri, pentru că acestea reprezintă principalele lucruri care o determină să vină la alergat.


este un program de antrenamente susținut de Under Armour România. Împreună ne antrenăm pentru Bucharest Marathon, iar în funcție de obiectivele fiecăruia, avem pregătite două tipuri de antrenamente:

  • pentru începători: ne vedem în fiecare marți și ne antrenăm la un pace mai lejer, crescând gradual distanța // obiectivul final este acela de a termina proba de semimaraton sau maraton, în timpul limită.
  • pentru avansați: avem pregătite mai multe tipuri de antrenamente specifice, care vor include de-a lungul timpului long runs, intervale, fartlek, tempo și forță // obiectivul final este acela de a termina proba de semimaraton sau maraton cu un personal best.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
You need to agree with the terms to proceed

Meniu