Am explorat Ținutul Maratonului alături de echipa CEZ România

Dacă ești curios să explorezi regiunea deluroasă din vecinătatea orașului Râmnicu Vâlcea, Maratonul Olteniei este ocazia perfectă. Aflat la cea de-a șaptea ediție, acest eveniment sportiv este împărțit în două categorii: Trail Run și MTB Cross Country. Deci, indiferent de modul în care vrei să explorezi, vei ajunge într-un ținut minunat.

Alături de Ondrej Safar, CEO CEZ România, și o parte dintre angajați, am fost pe traseele de Trail Run și am făcut împreună prima Tură de Recunoaștere din istoria competiției. A fost o experiență incredibilă, ne-am bucurat de drumurile prin pădure, de potecile umbrite, dar și de zonele cu soare. Fiind vorba de o zonă deluroasă, am avut parte de o combinație faină de urcări și de coborâri, unele dintre ele care chiar ne-au pus la încercare. Așadar, dacă o să te înscrii la Maratonul Olteniei, pregătește-te și de o serie de provocări.

Cursa este împărțită în trei categorii: 10,5 km cu 300 de metri diferență de nivel, 21,5 km cu 600 de metri diferență de nivel și 42 km cu 1300 de metri diferență de nivel. Indiferent de pregătirea pe care o ai, sigur vei găsi un traseu care să ți se potrivească și pe care să îți dorești să alergi.

La Tura de Recunoaștere am văzut o echipă foarte unită de oameni cu diverse niveluri de pregătire. Am întâlnit de la oameni care chiar au experiență și aleargă foarte bine pe potecile de trail, până la persoane fără experiență, dar care s-au înscris la competiție pentru a-și găsi motivația să se antreneze.

Mulți dintre angajații Grupului CEZ România care au venit să descopere Ținutul Maratonului nu sunt din zonă, dar, cu toate astea, pentru că au un scop comun, se antrenează împreună și au legat deja prietenii. Mai mult, chiar dacă nu lucrează în același loc, s-a văzut clar că s-a format o comunitate de sport în interiorul companiei.

Mai jos poți urmări un video despre Tura de Recunoaștere a Maratonului Olteniei în care Ondrej Safar ne explică de ce Râmnicu Vâlcea este capitala Ținutului Maratonului, care sunt valorile care definesc oamenii de aici și ni-l prezintă pe Mădălin, cetățean de onoare al Maratonului Olteniei. În plus, vei putea afla cum a fost percepută întreaga experiență de angajații Grupului CEZ România și ce recomandări au pentru cei care vor să se înscrie în competiție.

Avem și câteva imagini “behind the scenes” de la filmările Turei de Recunoaștere din Ținutul Maratonului

Toată povestea Ținutului Maratonului a început în anul 2013, atunci când Grupul CEZ România și-a dorit să dezvolte un proiect de responsabilitate socială prin intermediul căruia să încurajeze un stil de viață sănătos și care să aibă impact asupra comunității locale unde compania își desfășoară activitatea.

Evenimentul aduce împreună iubitorii de sport în aer liber care prețuiesc natura și care își doresc să facă, pe deasupra, și o serie de fapte bune. Și spun asta pentru că în fiecare an, suma banilor strânși din taxele de participare este dublată de către CEZ România și donată unor cauze sociale care activează în Oltenia.

Încă de la începuturile sale, Maratonul Olteniei a fost dedicat contribuirii la dezvoltarea comunităților locale prin susținerea cauzelor educaționale și de sănătate. Dar începând cu anul 2018, suporterii maratonului au putut să aleagă și cauza socială la care vor merge contribuțiile lor din taxele de înscriere.

Așadar, dacă ești în căutarea unui combo perfect între natură, energie, relaxare și fapte bune, te invit să explorezi Ținutul Maratonului în perioada 31 august – 1 septembrie. Poți să-ți iei pașaportul de maratonist de aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
You need to agree with the terms to proceed

Meniu