Antonia a spus #PotSaZbor și se antrenează pentru primul maraton

Antonia visează să alerge primul ei maraton. S-a alăturat programului de antrenamente #PotSaZbor #dela1la21 X2  în luna aprilie, după ce a terminat de alergat cel de-al doilea semimaraton din viața ei. Și-a dat seama că are nevoie să își îmbunătățească performanțele pentru a-și atinge visul și a decis că vrea să învețe de la profesioniști.

Foto: George Noroc

Până la momentul acela, se antrenase singură și participase la diferite competiții pe distanțe de 5, 7 sau 10 kilometri. Atunci a realizat că are nevoie de mult mai mult antrenament și că este timpul să adere la o comunitate de alergători, alături de care să își depășească limitele.

La cei 31 de ani pe care îi are, Antonia povestește că nu a făcut niciodată sport de performanță, însă a ales să fie o persoană activă. Și-a dorit să găsească un tip de activitate care să îi aducă împlinire și s-a apucat de alergare în 2009. A început cu alergări ușoare, săptămânale, pe stadionul Chindia din Târgoviște, iar în 2016 a participat la prima cursă de 5 kilometri. De atunci a prins gustul competițiilor și și-a propus să meargă mai departe, să vadă în ce direcție ar putea evolua din punct de vedere sportiv.

Foto: George Noroc

În cadrul antrenamentelor #PotSaZbor #dela1la21 a ales încă de la început grupa de avansați, asta și datorită dorinței de a putea alerga primii ei 42 de kilometri. Spune că îi plac cel mai mult antrenamentele de tip long runs, dar și cele de intervale, iar rezultatele nu au încetat să apară: “se observă după fiecare linie de finish, atunci când ceasul îți arată munca depusă în timpul antrenamentelor”.

În ultimele luni a învățat că trebuie să îți asculți corpul pentru a preveni suprasolicitarea și accidentarea. Într-o săptămână obișnuită, Antonia are două antrenamente de alergare și cinci antrenamente de forță în sala de fitness. Condiția ei fizică s-a îmbunătățit, iar datorită programului de antrenamente 321sport x Under Armour și-a dezvoltat abilitățile de alergător. Cu timpul, a început să învețe din momentele dificile pentru a face față mai ușor viitoarelor probleme care ar putea apărea într-o cursă.

Antonia este conștientă de importanța comunicării cu antrenorii și apreciază la ei faptul că sunt acolo pentru alergători, indiferent dacă “afară sunt 35 de grade, dacă plouă ori au avut o zi mai grea”. Atunci când se gândește la întreaga comunitate, amintește de energia și atitudinea pozitivă pe care o găsește la oamenii din jur și spune că este exact ceea ce căuta: “o comunitate de calitate […], oameni care împărtășesc valori comune și au un anumit nivel care le permite să obțină, pe baza acestor valori, niște rezultate optime”.

Foto: George Noroc

Privind în perspectivă, își dorește să se bucure de fiecare cursă în parte și, deși preferă concursurile de asfalt, nu neagă că și-ar dori să poată participa și la competiții montane: “pentru frumusețea peisajelor și pentru provocările pe care le implică”.


#PotSaZbor #dela1la21 X2 este un program de antrenamente susținut de Under Armour România. Împreună ne antrenăm pentru Bucharest Marathon, iar în funcție de obiectivele fiecăruia, avem pregătite două tipuri de antrenamente:

  • pentru începători: ne vedem în fiecare marți și ne antrenăm la un pace mai lejer, crescând gradual distanța // obiectivul final este acela de a termina proba de semimaraton sau maraton, în timpul limită.
  • pentru avansați: avem pregătite mai multe tipuri de antrenamente specifice, care vor include de-a lungul timpului long runs, intervale, fartlek, tempo și forță // obiectivul final este acela de a termina proba de semimaraton sau maraton cu un personal best.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
You need to agree with the terms to proceed

Meniu