RunningCulture: Dan şi Odessa au bătut recordul pentru cea mai rapidă milă

#RunningCulture este o serie de articole 321sport în care prezentăm povești pozitive din sport, informații care au puterea de a inspira, de a ajuta oamenii și de a arăta ce mare este impactul social pe care îl are alergarea la nivel global.

Dan Wehunt și căţeluşa sa în vârstă de 4 ani, Odessa, au bătut recordul mondial pentru cea mai rapidă milă (1,6 km) la Campionatul Mondial Dog Mile din Santa Barbara, California.

Echipa lor a terminat de parcurs distanţa cu 4:07, timp ce i-a ajutat să îi depășească pe Brian Duff şi câinele lui, Kaydom, care au înregistrat 4:13 la cursa din 2016. Anul acesta, echipa lui Duff a terminat pe locul 2, cu un timp de 4:16.

Cu toate astea, niciuna dintre cele două echipe nu a fost la fel de rapidă ca Anthony Famiglietti și câinele său, Bailey, care au reuşit să alerge o milă în 3:59. Dar, potrivit World Record Academy, timpul lui Famiglietti nu este considerat o înregistrare oficială, deoarece a fost obţinut în cadrul unei alergări pe cont propriu, şi nu a fost înregistrat la o cursă.

Competiţia State Street Dog Mile a luat naştere în 1995 și a continuat să fie organizată în fiecare an, cu excepția unei scurte întreruperi în perioada 1998-1999. În timp ce majoritatea participanţilor merg la acest concurs pentru a se bucura de atmosferă, există şi echipe care iau startul pentru a câștiga. Iar Dan şi Odessa a fost una dintre ele.

Dan aleargă aproximativ 40 de kilometri pe săptămână şi este mai mereu însoţit de Odessa, care transformă antrenamentele într-unele mai puţin monotone. Întreaga poveste a echipe de alergători Dan şi Odessa poate fi citită aici.

Doza de inspiraţie: Avem şi noi câteva poveşti despre alergători care se antrenează şi participă la concursuri alături de căţeii lor. Este minunat să găseşti o activitate care aduce la fel de multă bucurie atât pentru stăpân, cât şi pentru câine.

Foto: Fritz Olenberger

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
You need to agree with the terms to proceed

Meniu