Cea mai în vârstă alergătoare din America: “La 103 ani, fiecare zi e un miracol”

#RunningCulture este o serie de articole 321sport în care prezentăm povești pozitive din sport, informații care au puterea de a inspira, de a ajuta oamenii și de a arăta ce mare este impactul social pe care îl are alergarea la nivel global.

La vârsta de 103 ani, Julia Hawkins poartă porecla “Hurricane” (Uraganul), asta după ce în 2017 a stabilit recordul mondial la proba de 100 de metri, categoria de vârstă de peste 100 de ani, femei.

Anul acesta, la Senior Games din Albuquerque, New Mexico, Julia a câștigat din nou medalia de aur, atât la proba de 50 de metri, cât și la cea de 100 de metri, grupa de vârstă de peste 100 de ani, femei. Deși a terminat cu un timp mai puțin bun decât cel din 2017, Julia spune că este încântată că a dat tot ce a avut mai bun, însă își dă seama că nu s-a descurcat așa de bine ca pe vremuri. “Nu știu dacă este pentru că sunt mai în vârstă sau poate a fost din cauza atmosferei”, explică ea.

Julia s-a îndreptat către alergare la vârsta de 100 de ani, atunci când ciclismul montan a devenit prea provocator pentru ea. Conform Asociației Naționale a Jocurilor pentru Seniori, organizație americană care a organizat această competiție, Julia Hawkins este cea mai în vârstă femeie din Amercica ce concurează la competiții de alergare pe pistă.

Deși a fost mereu obișnuită să facă exerciții, în prezent nu face nimic special în ceea ce privește antrenamentele. În schimb, lucrează în grădină și are grijă la ceea ce mănâncă astfel încât să își păstreze greutatea la un anumit nivel.

Atunci când vorbește despre planurile de viitor în legătură cu alte curse la care va participa, ea spune că nu se știe niciodată: “Când ai 103 ani, fiecare zi este un miracol. Tocmai m-am ridicat și am venit din nou.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
You need to agree with the terms to proceed

Meniu