#RunningCulture: Proteza ruptă nu l-a împiedicat să termine cursa

#RunningCulture este o serie de articole 321sport în care prezentăm povești pozitive din sport, informații care au puterea de a inspira, de a ajuta oamenii și de a arăta ce mare este impactul social pe care îl are alergarea la nivel global.

Atletul paralimpic american, Regas Woods, a pornit în cursa de 200 de metri de la Para Athletics Grand Prix Grosseto, Italia, cu intenția de a câștiga aurul. Dar la doar 50 de metri de la start, el a ajuns să se răstoarne pe pistă, deoarece una dintre protezele personalizate cu care alerga se rupsese.

Pe moment, alergătorul a fost nevoit să ia o decizie: renunță sau continuă cursa. Dar pentru el renunțarea nu a fost o opțiune, așa cum le-a spus și celor de la Runner’s World: “Îmi amintesc doar că mă uitam înapoi și vedeam proteza și mă gândeam: eu nu renunț niciodată, nu poți renunța niciodată. Asta spun mereu, așa că am știut că trebuie să termin cursa”.

Chiar dacă nu avea posibilitatea de a mai recupera timpul în fața concurenților săi, sportivul în vârstă de 38 de ani a început să țopăie într-un picior până a ajuns la linia de sosire. Regas a fost descalificat, însă și-a dorit să termine cei 200 de metri fără să le arate oamenilor că este descurajat: “N-am vrut ca nimeni să fie îngrijorat, așa că am zâmbit și am implicat mulțimea”.

Video-ul de la cursă este super emoționant și demonstrează ce importantă este atitudinea pozitivă pentru a trece peste momentele dificile:

 

Regas Woods nu doar că se ghidează după principiul “nu renunța niciodată”, dar își dorește să împărtășească această mentalitate și cu ceilalți. În 2010, el a creat fundația Never Say Never alături de prietenul său, Nick Sitwell, prin intermediul căreia îi ajută pe copiii cu membre amputate să “depășească adversitățile cu o atitudine pozitivă” și să creadă că sunt capabili să facă tot ceea ce-și doresc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
You need to agree with the terms to proceed

Meniu