Hai să alergăm în inima verde a orașului la Sun Challenge Văcărești

Ce poate fi mai plăcut decât să poți alerga în inima verde a orașului și în același timp să sprijini o cauză socială? Pentru al doilea an la rând, Sun Plaza organizează Sun Challenge Văcărești, o cursă ce va avea loc în singurul parc natural dintr-un mediu urban din țară: Parcul Natural Văcărești.

La Sun Challenge Văcărești se aleargă pentru protejarea țestoaselor de apă

Competiția va continua și în acest an să susțină cauza țestoasei de apă, iar toți banii strânși din taxa de înscriere vor merge către Administrația Parcului Natural Văcărești. Aceștia vor folosi fondurile pentru implementarea unor programe de conservare ale țestoasei de apă (Emis orbicularis) din Văcărești, singura specie de țestoasă semiacvatică nativă din fauna României.

Scopul final este acela de a le asigura țestoaselor toate condițiile de care au nevoie pentru a proteja această specie și pentru a evita extincția ei. Iată care sunt acțiunile concrete care ajută la conservarea și evitarea extincției: managementul habitatului lor – pentru a le ajuta în depunerea ouălor, pentru a le proteja în sezonul de hibernare, pentru a le feri de “vânătoare”, acțiuni de gestionare a vegetației și a structurii solurilor de pe marginea apelor unde ele viețuiesc, și altele. În plus, anul acesta există în plan construirea unei maternități pentru țestoase.

Despre probele de concurs și traseele Sun Challenge Văcărești 2019:

Cursa va avea loc pe 28 septembrie 2019 și va presupune trei categorii de concurs: 5 kilometri, 10 kilometri sau 21 de kilometri. Traseul pornește de la Esplanada Nord, Sun Plaza și este organizat în jurul și în inima unei arii naturale protejate, pe poteci de trail.

Parcul Natural Văcărești este o zonă autentică în care se va alerga cu grijă și dragoste pentru natură. Astfel că alergătorii vor fi responsabili și nu vor abandona niciun ambalaj sau alt deșeu pe traseele de concurs. Mai mult, aceștia se vor bucura de un peisaj impresionant, fiind vorba despre o zonă în care au fost identificate deja peste 150 de specii de păsări, multe dintre ele specii protejate.

Iată cum a fost anul trecut la Sun Challenge Văcărești:

Taxa de participare la Sun Challenge Văcărești 2019 este împărțită după cum urmează:

EARLY BIRD – 10 IUNIE – 10 IULIE:

  • 80 de lei (pentru proba de 5 km sau 10 km)
  • 90 de lei (pentru proba de 21 km)

LATE REGISTRATION – 11 IULIE – 21 SEPTEMBRIE:

  • 100 de lei (pentru proba de 5 km sau 10 km)
  • 120 de lei (pentru proba de 21 km)

Înscrie-te și tu aici la Sun Challenge Văcărești 2019»

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
You need to agree with the terms to proceed

Meniu