Povestea celui care a venit la toate antrenamentele #PotSaZbor

Cătălin aleargă încă din septembrie 2016, dar s-a alăturat cu entuziasm și programului de antrenamente , chiar dacă nu era începător. Pentru el a devenit ceva firesc să integreze alergările cu 321sport în programul lui de zi cu zi.

Atunci când s-a înscris, nu s-a gândit la un obiectiv bine definit, însă și-a propus să participe la fiecare antrenament și să se simtă bine alături de toți cei pe care urma să-i întâlnească la alergări.

Foto: George Noroc

De-a lungul timpului a testat toate tipurile de antrenament și deși la început nu le înțelegea utilitatea, de la alergare la alergare a început să observe că i-au crescut rezistența la efort, viteza și constanța în alergare. Dar, dacă ar fi să aleagă genul de antrenament preferat, ar merge pe cele de tip fartlek sau intervale.

Uitându-se la boboci, a observat la ei o ușoară timiditate și o ușoară teamă legată de începerea unui lucru total nou. Pentru mulți dintre ei a fost nu numai prima participare la un program 321sport, dar și prima încercare de a introduce alergarea în viața lor. Datorită antrenorilor, aceștia au reușit să evolueze, iar asta s-a datorat unei relații bazate pe respect, seriozitate, încredere și prietenie.

Programul de antrenamente și-a urmat cursul firesc, iar Cătălin nu a ratat nicio întâlnire cu gașca 321sport. Undeva aproape de finalul sezonului, Radu Restivan i-a propus lui Cătălin să fie pacer la Bucharest Half Marathon. A primit cu un foarte mare entuziasm și onoare această veste, iar ideea de a fi pacer la un semimaraton a însemnat pentru el răsplătirea momentelor frumoase pe care le-a petrecut alături de 321sport și faptul că poate oferi ceva înapoi comunității din care face parte.

În momentul în care a acceptat propunerea lui Radu, pur și simplu s-a gândit că va fi pacer în cadrul grupului, pentru alergătorii care s-au antrenat în grupa de avansați. Însă surpriza a venit atunci când a aflat că va fi pacer oficial al Bucharest Half Marathon și a alergat alături de o gașcă extinsă.

Pentru că își amintește perfect prima lui alergare cu 321sport și cât de bine a fost integrat în comunitate, Cătălin vrea să dea mai departe această primire călduroasă către noii veniți: “consider că e foarte important să arăți tuturor celor care se apucă de alergat, care aleg să facă un sport până la urmă, multă deschidere, prietenie, bucurie, suport, și nu doar să arăți ci și să transmiți asta, iar spiritul 321 sport este numai despre asta”.

Mai mult de atât, Cătălin primește super multă energie pozitivă înapoi de la cei pe care îi susține: “bucuria de pe fețele celor care primesc încurajări, celor care sunt la început de drum, și gândurile lor care se transformă în zâmbete și energie sunt și ele de neprețuit, mă încarcă mult și pe mine”.

Foto: George Noroc

În ceea ce privește apartenența la o comunitate de alergare, Cătălin este de părere că “omul este mai mult decât orice o ființă socială și sociabilă și a căutat tot timpul să fie într-un grup, să împărtășească idei, sentimente, trăiri, așa că a face parte dintr-o comunitate cred eu că e o nevoie firească a fiecăruia dintre noi, e în felul nostru de a fi”.


este un program de antrenamente susținut de Under Armour România. Împreună ne antrenăm pentru Bucharest Marathon, iar în funcție de obiectivele fiecăruia, avem pregătite două tipuri de antrenamente:

  • pentru începători: ne vedem în fiecare marți și ne antrenăm la un pace mai lejer, crescând gradual distanța // obiectivul final este acela de a termina proba de semimaraton sau maraton, în timpul limită.
  • pentru avansați: avem pregătite mai multe tipuri de antrenamente specifice, care vor include de-a lungul timpului long runs, intervale, fartlek, tempo și forță // obiectivul final este acela de a termina proba de semimaraton sau maraton cu un personal best.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
You need to agree with the terms to proceed

Meniu